Denizlili Araştırmacı Yazar İbrahim Afatoğlu, "Denizli'nin Sarnıçları" adlı kitap yazdı. Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Nikfer Belediyesi’nde 1994-­1999 yıllarında DYP’den belediye başkanlığı yapan İbrahim Afatoğlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenlediği toplantıda, 5. kitabını tanıttı.

Denizli Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın toplantısında konuşan Yazar Afatoğlu, kitabı 3 yıl sürede hazırladığını belirterek Kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak için bu kitabı yazdığını, Kitapta, Tavas, Çal ve Güney ilçelerinde inşa edilmiş olan 180 tane sarnıcın olduğunu söyledi.

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Nikfer Belediyesi’nin eski başkanı İbrahim Afatoğlu, Belediyenin  Sarnıçla ilgili Denizli dışından bir yazara yazdırmasına kızdığı için kitabını 3 yıl gibi sürede bitirdiğini söyledi. Afatoğlu,  "Denizli'nin kültürü ile ilgili Denizli dışından birine kitap yazdırmak yanlış bir şey. Bizim Üniversitemiz var orada nitelikli insanımız var. Tavas'a gelmeden önce kilise tepesi diye bbir yer var oradaki kiliseyi Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü tarafından oradaki kilise koruma altına alınıyor fakat oradaki sarnıç yıkılmaya bırakılıyor. Osmanlı'dan kalan en sonra tarihi eserlerimiz bunları koruma altına almamız gerekiyor. Sarnıçlara günümüzde ihtiyaç duyulmuyor. Çoğu sarnıçta içinde su kalmadığı için yok olmayla karşı karşıya kaldı. Bu kitapta Tavas, Çal ve Güney ilçelerinde inşa edilmiş olan 180 tane sarnıç, araştırma ve inceleme konusu yapılmıştır. Bu sarnıçların en az 100 tanesi mimari, tarihi, coğrafi ve kültürel açıdan, yine hemen hemen hepsi yaban hayatı ve faydasal önemi açısından korunması ve yaşatılması gereken su yapılarıdır" dedi.

 

Editör: TE Bilişim