Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Agroloji(Ağrı) birimi hizmete girdi. Açılışta konuşan Pamukkale Ünversitesi Rektörü Prof. Dr.  Hüseyin Bağcı, "Ağrı insan oğlunun tarihi ile başlar" dedi. 

Pamukkale Üniversitesi Agroloji(Ağrı) birimi açılışına Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, PAÜ Hastanesi Algoloji Bölümü Öğretim Üyesi Ercan Lütfi Gürses ve hastane yöneticileri katıldı.

Açılış töreninde ilk olarak kurdele kesildi. Ardından da Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Algoloji Bölümü Öğretim Üyesi Ercan Lütfi Gürses ve hastane yöneticileri kliniği gezdi. Bağcı, açılın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bağcı, "Bugün ağrı ünitemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Hekimin tarifi yapılırken ağrıyı dindiren kişi olarak tanımlanır. Tıp tarihi de ağrı ile başlar. Dolayısıyla ağrı önemsenmiyor. Hekimlerde ağrı deyip geçmeyin uyarısında bulunuyor. Ağrının ciddi bir şekilde klinik düzeyinde uygulamasını ve araştırmasını yapmak üzere bu ünitemizi açtık. Ağrı sadece bir disiplini ilgilendiren bir konu değildir. Psikiyatriden başlayın onkolojiden fizik tedavinden her birimi ilgilendiriyor. Akut bir ağrı oluyor. Çoğu zaman bizim geçiştirmek istediğimiz sonrada kronik oluyor. Akutu geçiştirdik sanıyoruz sonrada kronikleştiği zamanda uzun uğraşlar vererek hekimlik mesleğini yerine getirmek istiyoruz. İşte bunların olması için ayrı bir birimin olması gerekiyordu" dedi.

10 YILI AŞKIN BİR SÜRE ÖNCE PAÜ’DE AĞRI GİRİŞİMLERİNE BAŞLADIK

10 yılı aşkın bir süre önce Pamukkale Üniversitesinde ağrı girişimlere başladıklarının altını çizen Gürses, "O zaman ayda 1 yada 2 hastaya tedavi uygulayabiliyorduk. Şimdi poliklinik sayımız bin 5 yüz civarında. Ayda da 500 hastamıza girişimsel ağrı tedavilerini uygulayabiliyoruz. Akut ağrı değil ama kronik ağrı bizim için önemli. Hastaların bir kısmı ağrılarıyla yaşamlarını sürdürüyorlar. Çoğu da bunu bir kader olarak görüyor. Oysa bugün ağrıların pek çoğunu tedavi edebiliyoruz" şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim