7 Haziran seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Denizli Milletvekili seçilen Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar’a mazbataları İl Seçim Kurulu Başkanı Necla Akkuş tarafından verildi.

AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar mazbatasını kendisi alırken; parti çalışmaları nedeniyle Ankara’da bulunan Nihat Zeybekci ve Mehmet Yüksel adına mazbatalarını İl Başkanı Şahin aldı. AK Parti İl Başkan Yardımcıları ile birlikte il seçim kuruluna giden Başkan Tin, mazbataları teslim almasının ardından yaptığı değerlendirmede, seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, bundan sonraki süreçte parti olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye devam edeceklerini açıkladı.

KOALİSYON YAPILACAK VE DEVAM EDECEKTİR

Nihat Zeybekci ve Mehmet Yüksel’in Ankara genel merkezdeki çalışmaları nedeniyle mazbatalarını almaya gelemediklerini ve onların adına mazbataları kendisinin aldığını ifade eden Başkan Tin, “Seçim süreci, tatlı bir rekabet içinde tamamlandı. Seçim sürecindeki sıkıntıları bir tarafa bırakıp önümüze bakıyoruz. AK Parti olarak yine aldığımız oylarla ülkemize ve Denizlimize en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. AK Parti tek başına iktidar olamadı ancak sonuçta iktidarı kurma görevi AK Pati’ye verilecek. Ülkemizin dizaynı gelişmesi içi n çalışmaya devam edeceğiz. Burada önemli olan ülkenin geleceği ve halkımızın menfaatleridir. Koalisyon yapılacak ve devam edecektir. Şuana kadar ekonomik veriler ve rahatlık koalisyon beklentisinin olduğunu göstermektedir. Biz de bize verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek ile mükellefiz. AK Parti şimdiye kadar olduğu gibi yine bu seçimden de birinci parti olarak çıkmıştır. Birinci parti olmanın sorumluluğunu yine yerine getirecektir. Halkımızı en iyi şekilde temsil edecektir. Seçim sürecinde özveri ile çalışan AK Parti ailesine teşekkür ediyoruz” dedi.

MİLLET HERKESE SORUMLULUK YÜKLEDİ

Denizli’nin yine kendi centilmenliğine yakışır bir şekilde seçimleri tamamladığını ifade eden Uçar, “İl Seçim kurulundan bugün itibari ile mazbatalarımızı aldık. Pazartesi günü de mecliste kayıtlarımızı yaptıracağız. Denizli’de seçimler olgun bir hava içinde geçti. Denizli, yine kendi centilmenliğine yakışır bir şekilde seçimleri tamamladı. Millet iradesinin tartışılamayacağını her zaman söyledik. Millet böyle bir tablo karşısında herkese sorumluluk yükledi. Hepimiz sorumlu davranmak zorundayız. Siyaset kavgalar ve husumetler üzerine inşa edilemez. Siyasi rekabetten dolayı bazı sözler söylendi, bundan sonra da söylenmeye devam edecektir. Ancak, ülke menfaatleri söz konusu olduğunda kendi menfaatlerini değil ülke çıkarlarını düşünmek zorundadır. Biz her zaman ülke çıkarları neyi gerektiriyorsa onu uyguladık. Ülke menfaatleri için AK Parti’nin kaybetmesini bile göze aldığımızı her zaman söyledik. Bu saatten sonra ülke menfaatleri neyi gerektiriyorsa partimiz bu bilinç ile hareket edecektir. Bu süreçte bizimle birlikte çalışan, emek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

SORUMLU DAVRANMAYA

DEVAM EDECEĞİZ

Bir soru üzerine koalisyonu değerlendiren Uçar, AK Parti olarak sorumlu davranmaya devam edeceklerini anlatarak, “Bu seçimin kazananı kim? Eğer başarı varsa o başarı oylarını artıran HDP’ye ait. Onun dışında AK Pati oy kaybetti. Tek başına iktidar olamayacak. Ancak yüzde 40’lık oy oranı ile hala Türkiye’nin en güçlü partisi konumundadır. Burada CHP oy kaybetti. MHP bir nebze olsun oylarını artırdı. Bu saatten sonra yapılacak seçimlerde bu partiler ne kadar oylarını artırabilir? AK Parti böyle bir tablo doğarsa millete gitmekten hiçbir zaman çekinmez. Sorumlu davranmanın önemine vurgu yapıyoruz. Ülkemiz 12 yılda çok ciddi kazanımlar elde etti. Çıkış yakaladı. Hükümeti hangi parti kurarda kursun hükümetin yatırımlarının devam etmesi lazım.  Yoksa her parti pazarlıkta kendi çıkarları için başka şeylere ortaya koyarsa bundan ülke zarar görür. Milletimiz bunları görüyor. Sonrasında yapılacak seçimde millet tercihini yapar. Biz AK Parti olarak sorumlu davranmaya devam edeceğiz” dedi. 

Editör: TE Bilişim