Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince yürütülen çalışmalar ve 112 acil ihbar hattına vatandaşların yaptığı ihbarların değerlendirilmesi neticesinde görevli ekiplerce ilimizde akaryakıt kaçakçılığı yapmak isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik çalışmalara başlanıldı.

Yasadışı yollarla denetimsiz olarak madeni yağ, baz yağları, bitkisel yağlar sanayide kullanılan çeşitli yağlar veya solvent türü inceltici kimyasal maddelerin doğrudan işlenerek standart dışı kaçak akaryakıt elde edildiği ve ilimizde bulunan depolarda tanklar ve variller içerisinde muhafaza edilerek yasadışı yollarla satışa sunulduğu yönünde bilgiler elde edildi.

Edinilen bilgiler doğrultusunda görevli ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda ilimizde bulunan bir işyerine ait bir depoda ve bir araçta yasadışı yollarla çeşitli kimyasal maddeler karıştırılarak elde edilmiş kaçak karışımlı akaryakıt bulunduğu tespit edildi. Görevli ekiplerce yapılan kontrollerde işyerinde bulunan plastik ve metal tankların içerisinde ve bir aracın kapalı kasasına yüklü bulunan fiber tankta bulunan yakıt üzerinde Ulusal Marker Cihazı ile kontroller yapıldı. Yapılan kontroller neticesinde ölçümde geçersiz akaryakıt sınıfına giren toplam 3.500 litre karışımlı akaryakıt ve 1 adet akaryakıt dolumunda kullanılan aktarım düzeneği bulunarak el konuldu.

Operasyonlar neticesinde yakalanan 2 şüpheli şahıs hakkında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

Editör: TE Bilişim