Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde daha önce akredite olan İnşaat ve Makine Mühendisliği Bölümleri birinci ve ikinci öğretim lisans programlarının ardından bu haftada Endüstri ve Jeoloji Mühendisliği Bölümleri akreditasyon sürecinden geçti.

Konu hakkında konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Toprak, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği  (MÜDEK) akreditasyonu yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada ilgili program öğrencilerinin aldıkları eğitimin dünyaca kabul edilen standartları sağladığını gösterdiğini söyledi. Toprak, bu sayede mezunlar kalitesi yüksek bir bölümden mezun olarak diğer ülkelerde mezun olan öğrencilerle aynı statüde olup o ülkelerde de ilgili kurallara göre mesleklerini icra edebileceklerini kaydetti. Bu sene YÖK’ün akredite olan programları ÖSYM kılavuzlarına ekleyeceğini vurgulayan Toprak, böylece öğrencilerin değerlendirmeden geçen kaliteli programların hangileri olduğu konusunda bilgi sahibi olacağınıda sözlerine ekledi. 

HEDEF TÜM BÖLÜMLER  

Dekanı Prof. Dr. Selçuk Toprak, 2016 yılı içinde değerlendirilmek üzere 10 farklı program için MÜDEK akreditasyon başvurusu yapıldığını, fakültenin hedefinin 2 yıl içinde tüm bölümleriyle akredite olmak olduğunu ifade etti. Toprak, “Bu kapsamda bütün mühendislik öğrencileri için Fizik ve Kimya Bölümleri ile koordinasyon sağlanarak fizik, kimya derslerinde laboratuvar uygulamaları başlatıldı, bölümlerde mesleki laboratuvar dersleri arttırıldı ve öğrencilerin uygulayarak-yaşayarak öğrenmesi için imkanlar geliştirildi. Bu konuda tüm bölüm başkanlarımız, öğretim üyelerimiz ve elemanlarımız ve dış-iç paydaşlarımızla aynı hedefe doğru yürümek en büyük gücümüz oldu” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim