Denizli’nin kültürü ve müziğinin en önemli sanatçılarından olan TRT sanatçısı Özay Gönlüm 16. ölüm yıldönümünde Ankara'da anıldı. Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin her sene geleneksel olarak düzenlediği ‘’Özay Gönlüm’ü Anma ve Denizli Kültür Sanat Gecesinin’’ sekizincisi TRT işbirliği ile TRT Ankara Arı Stüdyolarında gerçekleştirildi.




TRT Müzik ve Pamukkale TV ekranlarından canlı olarak yayınlanan programa çok sayıda Özay Gönlüm seveni ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Yalçın Topçu, Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Şahin Tin, Kazım Arslan, Cahit Özkan, Ergün Taşcı, TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Yaklaşık 500 misafirin katıldığı etkinlik öncesinde gerçekleştirilen kokteylde Ankara'da yaşayan Denizlililer bir araya geldi.


Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Av. Hasan Oymak, Özay Gönlümün herkes için bir değer olduğunu vurgulayarak, "Özay Gönlüm ustanın gerek yöremizde derlediği türküler ile gerekse birbirinden özel ve güzel ninenin mektupları ile hem müziğimize hemde kültürümüze sayısız katkılar sunmuştur. Bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz bu etkinliğimizi ülkemizde yaşanan olaylardan ve şehitlerimize olan saygımızdan dolayı daha mütevazi olmasına özen gösterdik. Bu bir vefa organizasyonudur. Denizli insanının, bütün dünyada Ege'nin sesi olan  büyük ustaya ve TRT'nin kendi sanatçısına gösterdiğin vefaya şahit olduk bu akşam. Derneğimiz, de genç nesillere O'nu tanıtarak göstermektedir vefasını...Başka illere mensup bürokrat ve milletvekillerimizin de geceyi teşrif etmeleri, bizim için  ayrıca onur kaynağıdır. Bu  güzel duyguları bize yaşatan, gecenin ev sahipliği yapan TRT Genel Müdürümüz, hemşehrimiz Şenol Göka başta olmak üzere, vekillerimize ve tüm hemşehrilerimize şahsım ve Derneğimiz  adına şükranlarımı sunuyorum. Vefa gösterdiler, vefaya nail olsunlar’’ dedi.

Editör: TE Bilişim