Öğrenci Veli Derneği Genel Başkanı İlknur Kaya Bahadır, derneğin Denizli şubesini ziyaret etti. Ziyaretinde basına verdiği demeçte, eğitim alanının gittikçe ticarileştiğini hızla dinselleştiğini bu bağlamda pek çok uygulama yapıldığını ancak bunların hiç birisinde velilerin ve çocukların taleplerinin dikkate alınmadığını vurgulayarak, artık velilerin çocuklarının geleceklerine sahip çıkmak ve bu alanda söz sahibi olmak için mücadele etmesi gerektiğini ifade etti.

Öğrenci Veli Derneğ’nin Denizli’de yeni açılan şubesini ziyaret eden derneğin Genel Başkanı İlknur Kaya Bahadır, üyeler ile bir araya gelerek Denizli’deki okullarda yaşanan sorunlara dair üyelerden bilgi aldı. Dernek binasında basına açıklamalarda bulunan İlknur Kaya Bahadır, eğitimde son yıllarda gittikçe artan piyasalaşma ve gericileşmenin bilimsel eğitimi bitirme noktasına getirdiğini, oysa velilerin taleplerinin son derece açık bir şekilde özellikle LGS yerleştirme tercihlerinde de görüldüğü gibi laik ve bilimsel eğitim veren akademik liselerden yana olduğunu ifade etti.

Özel okullara verilen teşviklerin devlet okullarına verilmediğini, çocuklarını devletin okuluna göndermek zorunda kalan velilerde devlet tarafından ayrımcılığına uğratıldıklarına dair derin kanaatler oluştuğunu ifade eden Bahadır, Milli Eğitim Bakanlığı’na anayasal görevlerini hatırlatarak derhal bu uygulamadan vazgeçmesini çağrısı yaptı.

Basın aracılığıyla Denizli’deki tüm velilere seslenen Öğrenci Veli Derneği Genel Başkanı İlknur Kaya Bahadır, çocuklarının talepleri ve hakları için örgütlenmeleri ve onların geleceklerine sahip çıkma çağrısında bulundu. Bütün velileri, bu amaçla kurulan ve tüm ülkede örgütlenmesi devam eden Öğrenci Veli Derneği’ne davet etti.

Editör: TE Bilişim