Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yakın dostu Yasin Cinkaya’nın firması olan FABER de çalışanlar tarafından alkışlar ile karşılandı.

Siyasi nabzın oldukça hızlı attığı şu günlerde yoğun siyaset programına rağmen Denizlili hem şehirlilerini unutmayan sayın bakanımız FABER ailesi ve çalışanlarını ziyaret etti. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrika ziyaretinde öncelikle FABER Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Cinkaya ile ofisinde bir saate yakın görüşen bakan Zeybekci ,uzun yıllardır yakın dostu olan genç iş adamından sektördeki son gelişmeleri dinledi.Denizli Spor üzerine de koyu bir sohbet eden iki dost eki günleri yad etme fırsatı buldular. Yakın dostu Yasin Cinkaya için FABER anı defterine birkaç cümle yazan Nihat Zeybekci ,bu güzel ve samimi sohbetin ardından fabrika çalışanlarını ziyaret etmek için fabrika üretim alanına geçerek kendisini bekleyen yaklaşık 500 emekçiye seslendi.

AK Parti olarak bu güne değin hayata geçirilen projeler ile Denizli ilinin çehresinin ne denli değiştiğinin , süregelen ve yapımına devam edilen yeni projeler ile Denizli halkına sunulacak hizmetlerin ve imkanların , alt yapı projelerinin , duble yol ve çevre yolu projelerinin şehrimize sağladığı fayda ve avantajların , yeşil alan projeleri ile nefes alan bir Denizli yarattıklarının  ,istihdama önem vererek , sanayiciyi destekleyerek Denizli’nin hayat standartları açısından yaşanılabilecek ve tercih edilen bir il haline geldiğinin altını çizen bakan Zeybekci  önümüzdeki seçimler sonrası hayata geçirilecek projelerden de söz ederek Denizli ili ve Denizli halkı için çalışmaya devam ettiklerini ve güçlerini buradan alarak bundan sonra da çalışmalarına bu yönde devam edeceklerini belirtti.

1200 yatak kapasiteli Şehir Hastanesinin bölge ihtiyacına yönelik tasarlandığını , Gerek hastaneleri , gerek üniversitesi ve dev kampüsü  , gerek yeşil alan ve yol düzenlemeleri ile halkımızın ihtiyaçlarına yönelik çalışmaların devamını getireceklerini belirtti ve ‘siz emekçiler için mücadele ediyoruz. Sizler için güzel bir proje geliştirdik ve yakında uygulamaya geçilecek olan projemiz 12 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak. Sizler ve ev sahibi olmak isteyen Denizlililer için ve 25.000 konutluk dev bir proje hazırladık.4 milyon m² alan üzerine yapılacak ve içerisinde sosyal tesislerin , spor merkezlerinin , yaşam alanlarının bulunduğu bu alanda yapılacak olan konutları en kısa sürede sizlere yani hak sahiplerine teslim etmeyi ve 12 ay sonra 25.000 aileyi , 25.000 kardeşimizi ev sahibi yapmayı hedefliyoruz’ dedi.

Gündemdeki konulardan biri olan asgari ücret tutarına da değinen Ekonomi Bakanı Türkiye’de çalışan bir çok emekçinin FABER de çalışan emekçiler kadar şanslı olmadığını , gerek sosyal haklar ve gerekse ücret politikası olarak yakın dostu ve genç iş adamı Yasin Cinkaya’yı uzun yıllardır bu çizgisini bozmadan ilerlediği için taktir ettiğini belirtti. Hükümet olarak emekçinin hakları ve hak edecekleri üzerine yapılan her çalışmada bir fiil yer aldıklarının da altını çizen Nihat Zeybekci; ‘Belki de her biriniz uzun yıllardır FABER ailesinin bir parçasısınız. Bugün ülkemizde sosyal hakları sağlanmadan çalıştırılmak zorunda bırakılan ve üstelik asgari ücretin bile altında çalışmak zorunda olan birçok kardeşimiz var. Öncelikle size sağlanan sosyal haklar ve imkanlar için işvereniniz Yasin beye bu ülkenin ekonomi bakanı olarak bizzat ben teşekkür ediyorum. Unutmayınız ki işveren ve emekçi el ele , omuz omuza olduğu sürece önce bu ülke ve sonra da bizler kazanacağız’ dedi.

Kendisini dinleyen FABER çalışanlarından büyük ilgi gördüğünü ve çok memnun olduğunu dile getiren Zeybekci , ‘bir sonraki ziyaretimizde bir önceki ziyaretimizde olduğu gibi vermiş olduğumuz sözleri tutmuş olmanın rahatlığı ve huzuru ile geleceğim yanınıza , hepinize emeğinizden zaman ayırarak bizleri dinlediğiniz ve desteklediğiniz çok teşekkür ederim’dedi.

Kendisini destekleyen emekçilerin ve fabrika yetkililerinin hazırlamış olduğu yazı ve pankartları da inceleyen ekonomi baklanımız emekçiler ile fotoğraf çektirdikten sonra alkışlar ve slogonlar ile fabrika alanından uğurlandı…….

 

 

Editör: TE Bilişim