Denizli Adliye Sarayı yanında 15 Ocak 2015 tarihinde temeli atılarak yapımına başlanan yaklaşık  7 milyon TL mal olan Denizli Barosu yeni hizmet binasında sona yaklaşıldı.

Baro binasının yetersiz kalmasından dolayı yapımı kararlaştırılan, Yaklaşık yüzde 75’i tamamlanan yeni Baro binası 5 Nisan 2016 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlayacak. Denizli Barosu, Türkiye’nin en büyük ve en modern baro binalarından birine sahip olmak için artık gün sayıyor. 2015 yılı başında geniş katılımlı bir törenle temeli atılan görkemli yapı büyük ölçüde tamamlandı.

Odalar ve toplantı salonları modern bir şekilde dizayn edilen binada Baro yönetiminde bulunanların kullanımına özel odaların da yapıldığı binada ayrıca açık ve kapalı otoparkıyla hizmet verecek.

 

7 MİLYON TL’YE MAL OLDU

6 bin 700 metrekarelik alanda 3 bin 455 metrekareye inşa edilen baro binası yaklaşık 7 milyon TL’ye mal oldu. Binanın tamamlanmasına yaklaşık 4 ay gibi kısa bir süre kalan Denizli Barosu Başkanı Av. Müjdat İlhan tarafından tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Denizli Barosu Adliye’nin yanına yapılan yeni hizmet binası inşaatı için yemekli tanıtım toplantısı düzenledi. Törene Denizli Barosu Yönetim Kurulu’nun yanı sıra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Adalet Komisyonu Başkanı Halil Uçar, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Özgür, İdare Mahkemesi Başkanı Atılgan Mutlu, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, Denizli İŞKUR Müdürü Ferudun Giresun, önceki dönem baro başkanları, baro üyesi avukatlar ve çok sayıda davetli katıldı.

BİNANIN YÜZDE 75'İ TAMAMLANDI

Bina hakkında bilgi veren Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, “Göreve geldiğimizde 3 bin 455 metre karelik bir arsamız vardı. Büyükşehir Belediye Başkanımız vermiş olduğu katkılarla imar planını tamamladığımız arsamızda Türkiye Barolar Birliği  bir inşaat yapma adına proje çalışmasına başladık. Bizimde katkılarımızla ihale sürecini sonuçlandırdık. Takibini Barolar birliği yapmaktadır.Bizde ilçe Belediye Başkanlarımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız katkılarıyla yüzde 75'ini bitirdik. Bugün açık ve kapalı otopark alanına sahip Adliye içindeki tek bina. Tek bir otopark yetmeyeceği için yanlarını da çekme mesafelerimizle beraber, otopark olarak kullanılması düşüncesiyle Binamızı yaptık" dedi.

186 ARAÇLIK OTOPARK

Adliyenin bulunduğu bölgenin otopark yönünden sıkıntılı olduğunun altını çizen Başkan İlhan Devamında şöyle konuştu:

"Yaklaşık 186 araçlık bir otoparkımız olacak. Büyük oranda otopark sorunu çözülmüş olacak. Zemin katta ticari olan var. İlerde bu ticari alanlar binanın işletme giderlerini karşılama konusunda önemli yer tutacak. 400 kişilik bir konferans salonu var. Bundan sonraki toplantılarımızı bu konferans salonunda yapacağız. Zemin katın üstünde Denizli halkına hizmet edecek Denizli Baro'sunun bütün kurum ve komisyonlarının odaları yer alacak. herkesin birer bağımsız odası olacak.  bir üst katta ise Çalışma arkadaşlarınız kütüphane ve bilgisayar odası olacak. Avukatların staj eğitimini gençlik merkezini üyesi arkadaşlarının orada çalışmalarını tamamlaması için 100 kişilik konferans salonlarımız var. En üst katta da yine meslektaşların bir arada olması konusunda bizim de hayalini kurduğumuz restoran katımız var."  

Editör: TE Bilişim