Denizli Haber - Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 85. yıldönümü etkinlikleri kapsamında bir panel düzenledi. Kadın Meclisi bu kapsamda Denizli’nin siyaset, akademi ve iş dünyasından başarılı kadınları Albayrak Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşturdu. Panele Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Berna Öztürk, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Keziban Uygun Aksoy, PAÜ Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi Havva Ergür, Kadın Meclisi yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı. Kent Konseyi Başkanı Değirmenci, 5 Aralık 1934 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiğini hatırlattı.

"TARİHİMİZİ BİLMEMİZ GEREKİR"

Kent Konseyi Başkanı Değirmenci, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün medeni diye kendimize örnek almaya çalıştığımız, pek çok ülkeden daha önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Tarihimizi bilmemiz gerekir ki, geleceğimize daha emin adımlarla yürüyelim. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sanattan spora, eğitimden kültüre kadar birçok çalışmada kadınlarımız ile birlikte yol almak istiyoruz” dedi.

“TÜRK KADINI VATANI İÇİN HER ŞEYİ GÖZE ALIR”

"İnsan anasız yaşar ama vatansız yaşayamaz" diyen Meclis Üyesi Keziban Uygun Aksoy ise, “Türk kadını her zaman ülkesi için fedakar ve cefakar olmuştur. Vatansever Türk kadını hiç düşünmeden ülkesi için her şeyi göze alır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, birçok Avrupa ülkesinden önce biz kadınlara bu hakkı tanıyarak Türk kadınının değerini ve yerini yükseltmiştir. Bir kadın toplumun en önemli bireyidir. Kadının olmadığı siyasi ve toplumsal yaşamda toplumsal ilerlemeden de bahsedilemez” diye konuştu.

“HAYALLERİNİZ İÇİN HİÇBİR ŞEY İMKANSIZ DEĞİLDİR”

Başarılı olabilmenin yolunun eğitim sürecinde atılan adımlardan geçtiğini vurgulayan Dr. Öztürk de, lise yıllarında doktor olma hedefi ile çalıştığını söyledi. Öztürk, “Amacım her zaman hekim olarak, hasta bakmaktı. Yönetici olarak çalışmak hiç aklıma gelmemişti. 2006 yılında başhekim yardımcısı oldum ve bugün Türkiye’nin 2 kadın İl Sağlık Müdüründen biri olarak Denizli İl Sağlık Müdürlüğü görevini yerine getiriyorum. Öğrenciyken yukarısı çok uzak gibi görünür. Ama hiçbir şeyin uzak ve imkansız olmadığını bilmenizi istiyorum. Hayatınızdaki her şey bugün oturduğunuz sıralardan başlayacak" dedi.

“GÜÇ SİZLERİN YÜREĞİNDEDİR”

PAÜ Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi Havva Ergür, gençlere kendilerine güven duymaları gerektiğine dikkat çekti. Ergür, “Sizler şimdi çok güzel bir yolun başındasınız ve çok güzel hayalleriniz var. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, anne olmak, ev hanımı olmak başarılı bir kadın olmanın önünde engel değildir. Öncelikle kendinize güvenmeniz gerekir. Ulu Önder Atatürk tarafından bizlere 85 yıl önce verilen seçme ve seçilme hakkı ile bugün birçok başarılı kadın hikâyelerini görüyoruz. Geleceğin başarılı ve güçlü Tük kadınları, güç sizlerin yüreğindedir” dedi

Editör: TE Bilişim