Başkan Alayont mimarlık mesleğini anlatarak başladığı konuşmasında şunlara değindi; “sahip olduğumuz mimarlık mesleği, insanların ihtiyaç duyduğu yaşamsal mekânları ekonomik ve teknik olanaklar ile tasarlama sanatı olarak tanımlanmaktadır. Bu sanat, bir yandan yaşadığımız yapıların ve fiziksel çevrelerin oluşumuna katkı sağlarken diğer bir yandan da toplumların kültürel gelişimlerine etki ederek insanlara yön vermektedir.

Anayasada “Kamu Kurumu Niteliğinde Meslek Kuruluşu” olarak tanımlanan ve 1954 yılında TMMOB Kanunu ile kurulmuş olan Mimarlar Odası, kuruluşundan bu yana çalışmalarını ülkenin ve kamu yararı doğrultusunda yürütmekte ve kentlerin kimlikli, planlı ve sağlıklı gelişmesi için yoğun çaba göstermektedir. Aynı zamanda mimarların mesleki hak ve onurlarını koruyacak ilişkilerin kurularak geliştirilmesi ve toplum nezdinde mimarlığın bir kültür olarak ele alınmasını sağlamak yine Odamızın görevlerinden biri olarak yasalarımızda yer almıştır.

Ülkemizde biz mimarları aynı çatı altında bir araya getiren meslek örgütümüz olan Mimarlar Odası, 26 şubesi ve 65.000’in üzerinde üyesi ile birlikte kamuoyunda toplumun öncü meslek örgütlerinden biri olarak bilinmektedir. Demokrasiden, bilimden, insan haklarından ve adaletten yana olan politikalarını sürdürmekte olan Mimarlar Odası, toplumsal hak olarak gördüğü mimarlığın, kültürel ve sanatsal yaşamımızın bir parçası olmasını sağlamaya gayret etmektedir.

Mesleki haklarımızın yok sayıldığı, kentlerin bilimsel değil rantsal politikalar ile biçimlendirilmeye çalışıldığı, meslek örgütlerinin anayasal tanımıyla “kamu kurumu niteliği” vasfının göz ardı edildiği bir ortamda Mimarlar Odası Denizli Şubesi olarak 14.Olağan Genel Kurul sürecine giriyoruz.

Sizlerin de katılımı ve fikir paylaşımları ile büyük bir coşku içinde geçecek olan Genel Kurulumuzun bizler ve kentimiz için üretken ve verimli geçmesini umut ediyoruz.

Bizler, sizlerin huzurunda, bu hafta sonu yapılacak olan Genel Kurulumuzda Yönetim Kurulu’na aday olduğumuzu ilan ederken, mesleğimiz ve kentimiz ile ilgili projelerimiz olduğunu ve yeni dönemde bu projeleri hayata geçirmeyi istediğimizi bilmenizi istiyoruz” dedi.

Meslektaşlarını genel kurula davet eden Alayont “11Ocak 2020 tarihinde yapılacak olan Şubemiz 14. Olağan Genel Kurulu’nda sizleri tüm içtenliğimiz ile aramızda görmek isteriz. Genel Kurula katılımınız, hem bizleri onurlandıracak, hem de Odamız ve Mesleğimiz adına yapabileceklerimizi coşku ile sizlere aktarabilmemizi sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim