Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tüm İslam aleminin 3 aylar içerisinde idrak edeceği Miraç Kandili'ne bir kez daha erişmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (SAV) Hz. Muhammed’in Miraç gecesi önce Mescid-i Aksa’ya oradan da Sidretü’l Münteha'ya olan kutsal yolculuğunu anlatan Başkan Osman Zolan, bu mübarek gecede tüm müminlerin Peygamber Efendimizin (SAV) kutlu ve mucizevi yolculuğunu idrak etmesi gerektiğini kaydetti.

Müminler için arınma ve tertemiz olarak Cenab-ı Allah'a yönelme anlamına gelen Miraç Kandili'nin rahmet ve lütuflarla dolu olduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan, "Bu mübarek geceyi fırsat bilip tüm günahlarımızdan arınmak için tövbe etmeli, kızgınlıklarımızı, kırgınlıklarımızı bir kenara bırakıp tüm dünyada barış ve huzurun sağlanması için yüce Rabbimize dua etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Kandillerin toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliklerinin pekiştiği, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel geceler olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: "Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacımız olan bugünlerde Yüce Allah'tan ülkemizin bekası, milletimizin sağlık ve afiyeti için de dua edelim. Bu duygu ve düşüncelerle Denizlimizin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, tüm insanlık alemine sağlık, mutluluk, huzur ve barış getirmesini diliyorum."

Editör: TE Bilişim