“Her İnançtan Vatandaşımızın Meydanda ‘Darbeye Dur!’ Demesi Bizleri Çok Memnun Etti…”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Derneği Denizli Şubesi’ni ziyaret etti. Başkan Subaşıoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde meydanlara inerek demokrasiye sahip çıkan Alevi vatandaşlara teşekkür etti. Subaşıoğlu, “Bugün bir Denizlili olarak gurur duyuyoruz. Her siyasi görüşten, her inançtan vatandaşımızın Delikliçınar Meydanı’nda olması bizleri çok memnun etti” dedi.

FETÖ’ nün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirmek istediği darbe girişimini millet meydanlara inerek püskürtmüş, o günden bu yana da demokrasi nöbeti tutuyor. Türkiye’nin her siyasi görüş ve inançtaki vatandaşının birlik ve beraberlik içerisinde darbeye karşı çıktığı o gün ‘Demokrasi Zaferi’ olarak tarihe geçti.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Derneği Denizli Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Türkiye’nin birlik ve beraberlikle darbeye karşı çıktığının altına kalın bir çizgi çekti. Çok büyük bir uzlaşma içinde olan milletin gücünün bir kez daha gösterildiğini belirten Başkan Muhammet Subaşıoğlu, “Türkiye’de 15 Temmuz itibari ile bir darbe girişimi oldu. Bu girişime toplumun her kesiminden insanlar karşı çıktılar. Çok büyük bir uzlaşmayla toplumun her kesimi Türkiye’de artık darbe dönemlerin geçtiğini ifade etti. Bu anlamda ben Alevi kardeşlerimize, sizlere teşekkür ediyorum. Hakikaten Denizlimizde bu çok önemli bir güzellik…” ifadelerine yer verdi.

“ÇOK MEMNUN OLDUK”

Başkan Subaşıoğlu açıklamasının devamında da “Alevi kardeşlerimizin de diğer toplumun tüm kesimleriyle beraber darbeye hayır demesi, karşı çıkması, birlikte yaşamaya uzlaşma çerçevesinde bir arada yaşamaya sahip çıkması açıkçası bizleri daha çok memnun etti. Zaten bu konuda fikrimiz, düşüncemiz, kanaatimiz vardı ama bu vesileyle tüm toplum kesimleri gibi Alevi kardeşlerimiz de bir kez daha demokrasiye olan inancını teyit etmiş oldu. Diğer toplum kesimleri de öyle. O anlamda ben bunu Türkiye için çok olumlu buluyorum. Bildiğiniz gibi tüm siyasi partiler Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bir araya geldiler. Muhtemelen küçük de olsa bir anayasa paketi değişikliği ile işe başlanacak. İşe bir ucundan başlamak bitirmenin yarısıdır. Artık Türkiye'nin bu demokrasiye birlikte sahip çıkma psikolojisini devam ettirmesi lazım” dedi.

“BUGÜN DENİZLİLİ OLARAK GURURLUYUZ”

“Bugün bir Denizlili olarak gurur duyuyoruz” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Subaşıoğlu, “Bütün kesimlerin, her siyasi görüşten, her inançtan vatandaşımızın Delikliçınar Meydanı’nda olması bizleri çok memnun etti. Sizleri de bu anlamda bir ziyaret gerçekleştirmiş olduk” dedi.

“ÜLKE MENFAATLERİ ÖN PLANA ÇIKMALI”

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Derneği Başkanı Erkan Aras, “Bizler mülki idarelerimizden konuşarak sorunlarımızı dile getirerek bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Biz hiçbir zaman devletimizden toprak ya da başka bir bayrak istemedik, istemeyiz de… Bizim tek istediğimiz özgürce inançlarımızı yaşamaktır. Ülkenin bir bireyi olarak yaşamak istiyoruz. Bu işler çözülürse ülkede demokrasi daha etkin bir şekilde yürüyecektir. Yerel yönetimlerle birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz lazım. Bu ülkede bizler yekvücuduz. Kendi çıkarlarımızı bir köşeye bırakıp ülke menfaatlerimizi ön plana çıkarmalıyız” dedi.

Editör: TE Bilişim