Denizli Büyükşehir Meclisi ilk toplantısı bugün gerçekleşti. Kapalı oylama ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’nın vekilleri belirlendi.  Denizli Büyükşehir Meclisi’nde yapılan gizli oylama neticesinde 1. ve 2. Başkan Vekilleri belirlendi. İlk oylamada CHP ile İyi Parti ayrı adaylarla girdi. İkinci oylama ise tek isim üzerinden yarıştı.

Denizli Büyükşehir Meclisi ilk oturumunu yaprak mesaiye başladı. 1. Başkan Vekili seçimi yapıldı. Ak Parti grubu Ali Değirmenci’yi, CHP Grubu Nazım Ayyavuz’u, İyi Parti de Zafer Kocaman’ı aday gösterdi. MHP ise öneride bulunmadı. Gizli yapılan oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sayıma geçildi. Yapılan oy sayımı sonucunda Ali Değirmenci 46, Nazım Ayyavuz 14, Zafer Kocaman 11 oy aldı. 1 oy boş çıktı. Bu sonuç ile Ali Değirmenci 1. Başkan Vekilliğine seçildi.

2. Başkan Vekili seçimlerinde Ak Parti Grubu isim önermedi. CHP Grubu Himmet Keysan’ı önerirken, İyi Parti Grubu öneri yapmadı. MHP grubu ise Ebru Leman Kalkan’ı aday gösterdi.

2. Başkan Vekilliği için iki isim yarıştı. Oy sayım işlemi sonunda Ebru Leman Kalkan 47 oy alırken, Himmet Keysan ise 25 oy aldı. Kalkan 2. Başkan Vekili seçildi.

Editör: TE Bilişim