Serinhisar Belediye Meclisi gündemdeki maddeleri görüşmek üzere toplandı. Toplantı bitiminde Başkan Kobaş dediği olmayınca Başkan Yardımcısını görevden aldı. 

Serinhisar Belediye Meclisi gündemdeki maddeleri görüşmek üzere toplandı. Toplantı bitiminde Başkan Kobaş, dediği olmayınca Başkan Yardımcısını görevden aldı.

Belediye meclisinde gündeme alınan Muhammet Emre Kabukçu’nun meclis üyeliğinin düşürülmesi teklifi masaya yatırıldı.

Kabukçu’nun meclis üyeliğinden düşürülmesi oylamaya sunuldu. Oylama sonucu 3 evet, 3 ret ve 3 çekimser şeklinde gerçekleşti.

EVET DİYENLER

Başkan Mehmet Kobaş, Ethem Karakent ve Muhammet Çoban

RET DİYENLER

Aydın Canbeldek, Oktay Aktürk ve Hasan Hüseyin Çelik

ÇEKİMSER OLANLAR

Mustafa Yatçı, Şener Hoşcan ve Süleyman Durmaz


Oylamanın bu şekilde gerçekleşmesi sonucu AK Partili 1. Sıra meclis üyesi Muhammet Emre Kabukçu’nun görevine devam etmesi sonucu çıktı.

Başkan Kobaş, 2. sıra meclis üyesi AK Partili Başkan Yardımcısı Aydın Canbedek’i oylamada RET oyu verdiğinden dolayı toplantı sonrası görevden alındığı belirtti ve bir saat sonra görevden alınma yazısı kendisine iletildi.

Konu hakkında Acıpayam Gazetesi.com haber sitesine bir açıklama yapan AK Partili 2. sıra Serinhisar Belediye Meclis Üyesi Aydın Canbeldek şunları söyledi “AK Parti’nin kurulmasından sonra Serinhisar’da İlçe Başkanlığı yapan, Milletvekili aday adayı olan ve partinin büyümesi için büyük emekler sarfeden Muhammet Emre Kabukçu’nun meclis üyeliğinin düşürülmesine gönlüm razı olmadı. Kabukçu’nun meclis üyeliğinin düşürülmesi konusundaki oylamada RET oyu kullandığım için Belediye Başkanımız beni görevden aldığını söyledi ve görevden alınma yazımda bir saat sonra bana iletildi” 

Öte yandan geçtiğimiz ayki toplantıda gündeme gelen Muhammet Emre Kabukçu’nun meclis üyeliğinin düşürülmesinin oylaması ise 3 evet, 7 ret şeklinde gerçekleşmişti.

KOBAŞ, GEÇEN YILDA GÖREVDEN ALMIŞTI

Geçen yıl Ocak ayı meclis toplantısında Başkanın borçlanma talebi gündeme alındı.
Başkanın borçlanma konusunun meclis çalışma yönetmeliğine göre, plan bütçe komisyonuna sevki gerektiği halde bunu gerçekleştirmeden oylamaya geçtiği, Başkanın usul hatası yapmasından dolayı borçlanmaya ret oyu verdiği için 2015 Ocak ayında Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Aydın Canbeldek Mart ayında yeniden görevlendirmişti.

 

Editör: TE Bilişim