Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Zolan, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum günü olan Mevlid Kandili’ni bir kez idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yaratılanların en hayırlısı olan Peygamber Efendimizin doğumu, tüm insanlığın ebedi saadeti için bir umut olmuştur. Onun açtığı ufukla cehalet ve zulmün hükümranlığı yıkılmış; bilginin ve inancın egemenliğinde aydınlık bir çağ başlamıştır” dedi.

Günümüz dünyasının içinde bulunduğu acıların ve zorlukların temelinde Hz. Muhammed’in sevgi ve merhamet dolu mesajlarının doğru idrak edilememesinin olduğunu dile getiren Başkan Osman Zolan, “Bugün İslam alemine düşen en büyük görev, Peygamber Efendimizi yeniden anlamak, onun insanlığa kazandırdığı; vicdan, hak ve hakikat dolu öğretilerini bugünü toplumlarına anlatmaktır. Dünyanın muhtaç olduğu huzur iklimi ancak ve ancak Peygamber Efendimiz’in sevgi, barış ve adalet dolu mesajlarının hakim olmasıyla gelecektir” dedi.

Tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutlayan Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Mevlid Kandilinin, vatanımız ve tüm İslam coğrafyalarının huzur ve mutluluğu ile birlik ve beraberliğine vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyor, bu mübarek gecenin bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Editör: TE Bilişim