58 yıl İstiklal Mahallesine hizmet veren Allı Camii depreme dayanıksız olduğu için yıkılmış ve Aydın Vakıflar Müdürlüğü tarafından yıkılarak yenisi yapılmaya başlandı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü denetimindeki Allı Cami İnşaatı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda gündeme geldi.

PAMUKKALEHABER

Pamukkale'ye bağlı İstiklal Caddesi'ndeki Allı Cami, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmıştı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait arsa üzerinde yeniden Cami inşaatına başlandı. Ancak başlamasına ama su basmanı bitince ortaya çıkan gerçek Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı karşı karşıya getirdi. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, konuyu Koordinasyon toplantısında gündeme getirdi ve inşaat alanının dışına taşıldığı belirterek, inşaatın düzeltilmesini istedi.

Aydın Vakıflar Bölge Müdür Vekili Cengiz Keskin,  “İnşaat projeye göre yapılıyor. Ruhsatını belediyeden aldık. Taşma yok” dedi.

Başkan Zolan bunun üzerine, “Bizim verdiğimiz ruhsata göre yapılmıyor. İnceledik. Ve kaldırıma taştığı belirlendi. Yoksa Aydın’dan öylemi görünüyor” diyerek, kinayeli bir açıklama yaptı.

 

Editör: TE Bilişim