Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan 15 Mayıs Milli Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Türk Milleti’nin tarih boyunca düşman işgaline ve esarete asla boyun eğmediğine dikkati çeken Başkan Zolan, “Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde 97 yıl önce yakılan direniş meşalesi, istiklal mücadelemizin en önemli destanlarından biridir” dedi.

15 Mayıs Milli Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İstiklal mücadelesi sırasında yurdun dört bir yanında başlayan işgallere karşı ilk direniş hareketlerinden birinin Denizli’den başladığını ifade etti. Müftü Ahmet Hulusi Efendi öncülüğündeki Denizli halkının, İzmir’in Yunanlar tarafından işgal edilmesinden 4 saat sonra Bayramyeri Meydanı’nda toplanarak düşmana asla boyun eğmeyeceklerini tüm dünyaya ilan ettiğini kaydeden Başkan Zolan, Türk milletinin, vatanına kast edenlere her zaman büyük dersler verdiğini vurguladı.

 

Başkan Zolan, “Vatanımıza kast edildiği zor günlerde atalarımız, dünyanın en güçlü ülkelerine karşı destansı bir zafer kazanarak tüm mazlum milletlere umut olmuştur. Türk Milleti'nin bu direnişi bütün dünyaya bir derstir. Bu büyük mücadele için atılan ilk adımlardan birinin ilimizde olması ise bizim için ayrı bir gururdur” dedi.

Milli Mücadele Günü coşkusunun 97 yıldır dinmeden devam ettiğini, bu kutlu günü unutturmadan gelecek nesillere aktarmaya devam edeceklerini belirten Başkan Zolan, “Bugün atalarımızın bize bıraktığı hür topraklar üzerinde onların aziz ruhlarını yâd etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu vesileyle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu mücadelenin büyük kahramanlarına ve tüm şehitlerimize Allah' tan rahmet diliyorum."

Editör: TE Bilişim