Sur'da 24 gündür devam eden abluka ve saldırıları yerinde incelemek üzere içerisinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke'nin de bulunduğu 6 kadın milletvekili Diyarbakır'a gitti.

CHP’nin olayları yerinde incelemek ve yaşananları Genel Merkeze rapor etmek amacıyla giden Milletvekilleri içerisinde CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı da yer alıyor.

Genel Başkan Yardımcısı CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke'nin başkanlık ettiği heyette, Melike Basmaci,  Elif Doğan Türkmen, Nurhayat Kayışoğlu, Gamze İlgezdi ve Zeynep Altıok'tan oluşan isimler yer alıyor.

Sur’lu muhtarlarla görüşen heyet, daha sonra bazı vatandaşların evlerine giderek, görüşmeler yaptı. Denizli’ye özel açıklamalarda bulunan Basmacı, “Biz yüreğimizle kulağımızla dinleyerek aynı dili konuşmak için burdayız. Her yerde annelerin acısı aynı.  Biz, ne sivillerin, ne askerin ne de polisimizin ölmesini istemiyoruz. Halkın biran önce burada normal yaşamlarına dönmelerini istiyoruz. Birazdan da Sur ilçesine heyet olarak girmeye çalışacağız. Umarım, insanlarımız evlerinden, sıcak yataklarından daha fazla ayrı kalmazlar. Terör bitsin. Askerlerimiz, polislerimiz ölmesin. Doğu’da yaşam normale dönsün. “dedi.

Basmacı, Gözlem ve iclemelerine ilişkin basın toplantısı düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim