Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Denizli BBSK 2. Lig’in kapısından döndü. Fakaf play-off finali öncesi şehirde Sakarya’ya bir taraftar organizasyonunun düzenlenmemesi, karşılaşmayla ilgili hiçbir afiş ve bilgilendirilmemenin yapılmaması ‘Takım 2. Lig’e çıkmak mı istemedi’ söylemlerine yol açtı.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta play-off’a kalan ve finalde Sivas 4 Eylül Belediyespor’a kaybederek 2. Lig şansını kaybeden Denizli Büyükşehir Belediyespor, tıpkı geçen sezon olduğu gibi yine üst lig hedefini erteledi. Genel anlamda başarılı bir sezonu geride bırakan kırmızı beyazlıların ligin son haftalarına doğru düşen başarı grafiği eleştirilmişti. Lider Eyüpspor’u uzun süre yakından takip eden Yavru Horoz, normal sezonu rakibinin 11 puan gerisinde 60 puanda tamamlamış ve play-off oynamaya hak kazanmıştı.

HALKIN KARŞILAŞMADAN HABERİ DAHİ OLMADI

Play-off’ta ilk olarak Yeni Diyarbakırspor’la karşı karşıya gelen Denizli BBSK, ilk maçını Doğan Seyfi Atlı Stadı’nda oynadı ve rakibiyle 0-0 berabere kaldı. Karşılaşma öncesi yapılan her etkinliği afişlerle reklamlarla duyuran Denizli Büyükşehir Belediyesi, böylesine önemli bir karşılaşma öncesi hiçbir duyuru yapmadı. Yeni Diyarbakır engelinin ardından finale kalındı ve bu kez rakip Sivas 4 Eylül Belediyespor oldu. Final Sakarya’da oynanacaktı. 2. Lig’e sadece bir adım kala yine şehirde hiçbir heyecan yaşanmadı. Birçok Denizlili’nin karşılaşmadan haberi bile olmadı. Nitekim karşılaşmayı 1-0 kaybeden temsilcimiz üst lig hedefine ulaşamadı.

 

Editör: TE Bilişim