TSK içerisinde yapılanan FETÖ/PDY’nin darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu Demokrasi Kürsüsünde yer alan anı defterinin sayısı 9 cilde ulaştı. Binlerce Denizlili tarihe not düştüğü anılarında 15 Temmuz gecesi yaşadıkları ile milli iradeye olan bağlılıklarını kaleme aldı.

TSK içerisinde yapılanan FETÖ/PDY’nin darbe girişimine karşı 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nı boş bırakmayan Denizli halkı, demokrasi nöbetinin 25’inci gününde de milli iradeye sahip çıkmaya devam etti. İhanet çetesi FETÖ/PDY’nin darbe kalkışmasının püskürtülmesinin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na kurduğu Demokrasi Kürsüsü vatandaşların yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor. Demokrasi Kürsüsünde yer alan anı defterine, milli iradeye olan bağlılıklarını paylaşarak, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını kaleme alan vatandaşlar yazdıklarıyla tarihe not düşüyor. Binlerce Denizlilinin darbe kalkışmasından bugüne kadar süreçle ilgili anıları ve düşünceleri bugüne kadar 9 cilde ulaştı.

Demokrasi kürsüsünden yazılar

Nursena : “Benim adım Nursena. Ben 12 yaşındayım. Darbenin olduğu gece zaten uyuyamamıştım 9’dan 11’e kadar. Sanki içime doğmuş. Sonra babam ve annem koşarak geldiler hemen haberleri açtılar. O gece ne kadar korktum anlatamam. Fakat buna rağmen hala dimdik ayaktayız. Korkmadan yıkılmadan Türk milleti olarak buradayız.”

Hüseyin Ütker: “15 Temmuz gecesi uyuyordum, babam ‘Kalk Çınar’a gidiyoruz’ dedi. Ne oldu’ dedim. ‘Şerefsizler darbe yapmaya çalıştı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan meydanlara çağırdı’ dedi ve Çınar’a geldik. Babam yeni ameliyat olmuştu. Topal bacağıyla milli iradeye sahip çıkmaya gelmişti, yine geldik ve gelmeye devam ediyoruz.”

Demokrasi nöbeti 25. gününde

Öte yandan ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran binlerce vatandaş demokrasi nöbetinin 25’inci gününde de 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nı terk etmedi. Darbe girişimini lanetleyen Denizlililer, hayatını kaybeden demokrasi şehidi sivil vatandaş, polis ve askerleri dualarla andı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca meydanda açılan stantlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: TE Bilişim