Denizli’de bir araya gelen 6 dernek ve oda başkanı bir yerel gazetede çıkan röportajlarında çarpıtma yapıldığı ve Denizli büyükşehir belediye başkanı Osman Zolan ile ilgili hiçbir olumsuz açıklamaları olmadığını belirterek konuyu yargıya taşıyacaklarını duyurdu.

Büyükşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Kayhan, Denizli Arı Yetiştiriciliği Birliği Yönetim Kurulu Üyesi  Mehmet Sarıoğlu, Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu, Denizli Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı  burhan Armutçu, Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen ve  Denizli Tesisatçılar Odası Başkanı Murat Gürsoy ortak bir basın açıklaması yaparak  bir yerel gazetede çıkan röportajlarının çarpıtıldığını iddia ettiler.

Gazeteye verdikleri röportajlarda Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Osman Zolan ile ilgili olumsuz açıklama yapmadıklarını belirten Dernek Başkanları  yalan haber yaplıldığını ve bunun için yasal yollara başvuracaklarını belirttiler. Başkanlar adına ortak açıklama metnini okuyan Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen; “Yaklaşık 10 gündür çeşitli tarihlerde aşağıda ismi yazılı dernek ve oda başkanlarımızla bir yerel gazete tarafından röportaj ve haber yapılmak istenmiş, tüm arkadaşlarımız toplumu bilgilendirmek, oda ve dernek faaliyetlerimizi anlatmak için sorulan sorulara masumane bir şekilde cevap vermiştir.  Ancak ertesi gün gazetede gördüğümüz haber ve röportajlar karşısında her birimiz adeta şok olduk. Gazetede, söz konusu muhabire verdiğimiz bilgilerin yanında Denizli Büyükşehir Belediyesini zan altında bırakacak; söylemediğimiz gerçek dışı düşmanca beyanlara dayalı ve tamamen çarpıtılmış bir şekilde kaleme alınmış bir röportaj gördük”dedi.

MUHATAP BULAMADIK

Gazeteyi arayıp bu durumun düzeltilmesi ile ilgili talepte bulunduklarında muhatap bulamadıklarını da ifade eden Erol Tüzen; “Bu nedenle bu basın toplantısını düzenleme zorunluluğu duyduk. Etik ve ahlaki değerleri hiçe sayan bu gazetenin, kendi çıkarları doğrultusundaki yorum ve eklemeleriyle kaleme aldığı yazı toplumda infial yaratmış olup, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Odamızın, derneğimizin ve şahsımızın adı kullanılarak planlı ve kasıtlı bir şekilde Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yalan ithamlarla suçlanmasını kabul edemeyiz. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ve Sayın Başkan Osman Zolan’ın bu şehre verdiği hizmetler ve yoğun çalışmalar herkes tarafından takdirle karşılanırken, basın yoluyla yapılan bu saldırıyı da şiddetle kınıyoruz. Çoğumuzun röportajlarında Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan bizlerden desteklerini esirgemediği şeklinde bahsetmemize rağmen beyan etmediğimiz düşmanca sözlerin yazılması bizleri de derinden üzmüştür. Bu davranış karşısında her birimizin tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı bildiriyoruz.” Açıklamasında bulundu.

 

 

Editör: TE Bilişim