"Artımız Var" sloganıyla yola çıkan Artı Koleji kurucuları, Çamlık mesiresinin yanı başında Denizli'nin en nezih mevkisinde anasınıfı, ilkokul ve ortaokul hizmeti verecek.

Denizli Gazeteciler Cemiyetinde yapılan basın toplantısına, Artı Koleji Okul Yöneticisi Alp Tekin Özdemir ve Artı Koleji Okul Kurucusu Temsilcisi Prof Dr. Bülent Topuz katıldı.

Dershanelerin kapanma süreciyle ve buna bağlı olarak da dershanelerin temel lise temel ortaokul şeklindeki okullara dönüşmesiyle ilgili konuşan Topuz, "Önceden çocuklarımızı mahallemizdeki okulumuza kaydettiriyor ve sınav çağına geldiğinde dershanelere gönderiyorduk. Öyle ki dershaneler en pahalı özel okuldan daha pahalı hale gelmişti. İyi bir lise kazanmayı iyi bir gelecek olarak nitelendiren veliler çocukların eğitimi için ellerinden geleni esirgemiyorlardı. Dershaneler dönemi kapanınca böyle bir ihtiyaç ortadan kalkmıyor. Sıralamaya dayalı sınav sistemi devam ettikçe bu ihtiyaç devam edecektir. Devlet okullarının bu ihtiyacı tam karşılamaya çalışsa da yapabiliyorlar mı ? Dershane okulları ise dershane mantığından çıkabilecek mi ? Çocukların spora, görsel sanatlara, kültürel faaliyetlere ve satranç derslerine ihtiyacı var bunlara karşılık verebilecekler mi ? Biz bu konuda yeni bir mantıkla yola çıkıyoruz. Bu eğitimleri vermenin yanında Türkiye gerçeklerini unutmadan sıralamaya dayalı sınav sistemine de hazırlayarak Artı koleji olarak bir artı yaratmaya çalışacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim