Denizli’de yürütülen FETÖ operasyonu kapsamında kapatılan Servergazi Okulları’na bağlı 13 okulun ve yükseköğretim yurtlarının akıbetinin ne olacağı hala belli değil. Denizlilinin en çok merak ettiği sorulardan birisi olan bu sorunun yanıtını İl Milli Eğitim Müdürlüğü verecek. Eğitimciler ise okulların tam gün eğitime geçmede kullanılabilecek en büyük fırsat olarak görüyor.

Denizli’de 786 okulda bulunan 9 bin 605 derslikte 183 bin 255 öğrenci eğitim görüyor. Bu okulların ilçe merkezi ve köylerdeki başta olmak üzere pek çoğu tam gün eğitim veriyor. İl merkezinde ise derslik sıkıntısı çekilen 40 eğitim kurumunda ikili yani sabahçı-akşamcı eğitim yapılıyor. Mayıs ayında toplantı yapan dönemin Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, bu okullardan 19’unun daha ek bina yapımının bitmesinin ardından tam gün eğitime geçeceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın üstünden 2 ay geçmeden 15 Temmuz akşamı ordu içerisindeki FETÖ unsurları tarafından darbe kalkışması yapıldı. Demokrasi nöbetleri ile kahramanca püskürtülen bu girişimin ardından kamu ve özel sektörde operasyonlar başlatıldı. Operasyonlardan en kapsamlısı Milli Eğitim Bakanlığına yapıldı. FETÖ okullarının tek tek kapatıldığı eğitim sisteminde Denizli’de ise 659 eğitimci açığa alındı. İl genelinde ise FETÖ’ye yakınlığı ile bilinen Özel Servergazi Okullarına bağlı şehrin çeşitli noktalarında bulunan anasınıfı, ilk, orta ve lise düzeyindeki 13 okul binasına devlet tarafından el konuldu. Tabelaları sökülen binalar belediye ekipleri tarafından mühürlendi. Bu okullarda henüz herhangi bir çalışma yapılmadı. Bununla birlikte il merkezi ve ilçelerde onlarca yurt kapatıldı.

MUTLAKA EĞİTİME KAZANDIRILMALI

Soruşturmalar hala sürerken okulların ne olacağı hala belli değil. İstanbul, Ankara ve İzmir’de el konulan okulların hemen hemen hepsinin isminin değiştirilerek yeniden eğitime hazır konuma getirildiğini aktaran Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, tam donanımlı okulların milli eğitim için bir fırsat olduğunu açıkladı. Denizli’de bazı okullarda çekilen derslik sıkıntısının bu okullardaki binlerce öğrencinin sisteme dahil olmasıyla daha da artacağını aktaran Özbay, “Tam donanımlı eğitim yuvası olan bu okullar büyük okullara verilmeli. Ya da bu okulların binalarında yeni okullar açılmalı. Bu okulların mutlaka eğitime kazandırılması gerekiyor. Okulların adaletli olarak dağıtılmasını istiyoruz. Çoğu yerde okulların imam hatiplere döndürüldüğünü duyduk. Biz sendika olarak buna karşıyız. İlimizde oldukça sayıda imam hatip okulu var. Biz sendika olarak adaletli eşit dağıtımlı bir yaklaşım bekliyoruz ” dedi.

YURT KONUSUNDA NET BİLGİ YOK

Yurt konusunda ise bakanlığın açıkladığı henüz net bir açıklamanın olmadığını aktaran Özbay, “Bunların hepsi devletin okulu ve yurtları olmalı. Vakıflara özele herhangi bir sebeple verilmemeli. Özellikle barınma sorunu çeken öğrencilerimize yönelik yurt sorunu çözülmeli. Bu çözüm önerileri ile atılacak adımın her zaman arkasında olacağız ama aksine bir uygulama içinde olanlara karşı çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim