Beyaz cennet Pamukkale’nin belediye tarafından resmi olarak işletmesini devir almak için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na müracaatta bulunan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Ankara’dan önemli bir misafir ağırladı. Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı’yı ağırlayan Başkan Gürlesin, Pamukkale için aylar öncesinden hazırlığını yaptığı projelerini yerinde anlattı.

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, dünyanın göz bebeği olan yılda 2 milyon turistin ziyaret ettiği beyaz cennet Pamukkale’nin işletmesini devir almak için geçtiğimiz ay resmi başvuru yapıldığını açıklamıştı. Süreçle ilgili olarak Başkan Gürlesin, 30 Nisan’da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman  Arıcı ile Pamukkale’de görüşmüştü. Pamukkale’nin işletmesi devir almak noktasında girişimlerini sürdüren Başkan Gürlesin, Bakan Yardımcısı Arıcı’yı bir kez daha Pamukkale’ye davet ederek ağırladı.

 

PAMUKKALE BÜYÜK DEĞERİMİZ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman  Arıcı ilk olarak Başkan Gürlesin’i makamında ziyaret etti. Yoğun programına rağmen Denizli’ye gelmelerinden dolayı Bakan yardımcısı Arıcı’ya teşekkür eden Başkan Gürlesin, “Sayın Bakan Yardımcımızla 30 Nisan’da görüşme şansı bulmuştuk. Turizm bölgelerimiz Pamukkale ve Karahayıt ile ilgili projelerimiz noktasında bir kez daha buluşma şansı yakaladık. Amacımız turistlerin akın ettiği beyaz cennet Pamukkale ve termal sağlık turizmiyle öne çıkan Karahayıt ve bölgemizde neler yapabilirizi değerlendirmek, hazırlığını yaptığımız  projeleri masaya yatırmak. Görüşmelerimizin bölgemiz açısından olumlu sonuçlar getireceğini düşünüyorum. Sayın Bakan Yardımcımıza İlçemize geldikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

ELİMİZDEN GELEN KATKIYI SUNACAĞIZ

Pamukkale İlçesinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu aktaran Bakan Yardımcısı Arıcı ise, “Cumhurbaşkanlığı Uluslar arası Bisiklet Turu Pamukkale etabında Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ile görüşme fırsatı bulmuş, önemli bir değerimiz olan Pamukkale Ören Yerini incelemiştik. Süreçle alakalı o bölgede neler yapılabiliriz, turizm noktasında bölgede gelişimin sağlanması için Bakanlığımız ve Pamukkale Belediyemizle işbirliğimiz içerisinde neler ortaya koyabilirizi bir kez daha yerinde gördük. İnşallah Kültür ve Turizm bakanlığı olarak elimizden gelen katkıyı Pamukkale Belediyemize göstereceğiz.  Pamukkale noktasında Bakanlığımıza Belediyemiz tarafından geçtiğimiz haftalarda projeler dosya halinde sunulmuş, başvurular yapılmıştı. O süreç değerlendiriliyor. Bize kalan o değer, kültürel miras Pamukkale noktasında da Başkanımızın daha önceden İl Genel Meclisi Başkanıyken de önemli çalışmaları var. Hayırlısı olmasını diliyorum. Hüseyin Başkana çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

PAMUKKALE’DE İNCELEME

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman  Arıcı ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, daha sonra Pamukkale Ören yerine geçti. Pamukkale İlçe Kaymakamı Veysel Beyru ve Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal’da inceleme gezisine eşlik etti. Başkan Gürlesin ilk olarak Bakan Yardımcısı Arıcı’ya Kocaçukur ve çevresinde hazırladığı projeleri anlattı. Sonrasında ise travertenler bölgesi, Antik Havuz ve ören yerinin bir çok noktasında inceleme yapıldı.

 

Editör: TE Bilişim