Denizli'de Koruyucu Aile Derneği'nin geliştirdiği, AB'nin de desteklediği 'Sevgi Dolu Bir Ailede Büyümek Her Çocuğun Hakkı' projesi kapsamında düzenlenen defilede Denizlili tasarımcı Emre Cosgun'un gelinlik kreasyonu mankenler tarafından podyumda sergilendi.

 

 Denizli'de 'Sevgi Dolu Bir Ailede Büyümek Her Çocuğun Hakkı' projesine ve Koruyucu Aile Derneği'ne destek amacıyla Gül Bahçesi adı altında Dedeman Park Otel'de defile düzenlendi. Çok sayıda davetlinin katıldığı defilede Denizlili tasarımcı Emre Cosgun'un gelinlik kreasyonları mankenler tarafından tanıtıldı. Defilede birbirinden güzel gelinlikler katılımcılardan tam not aldı. Defilenin gelirinin derneğin yararına kullanılacağını söyleyen Koruyucu Aile Derneği Başkanı Ayfer Doğan, "Devlet koruması altında 11 bin çocuktan sadece 3 bin 973'ü koruyucu aile bakımından yararlanıyor. Denizli'de ise daha önce 20 civarındaydı, derneğimizin çalışmalarının ardından ilimizdeki rakam 130'a yaklaştı. Amacımız devlet koruması altındaki çocukların, sevgi dolu ve güvenli ailelerde nitelikli bakımla buluşması ve koruyucu aile modelinin gelişmesidir" dedi.

 

 AB DESTEKLİ PROJE

 

 Koruyucu Aile Derneği'nin devlet koruması altındaki çocukların koruyucu bir aile yanında sevgiyle büyümesi kapsamında başlattığı 'Sevgi Dolu Bir Ailede Büyümek Her Çocuğun Hakkı' projesi AB tarafından desteklendi. Projeye Hollanda merkezli Uluslararası Çocuk İnsiyatifi Derneği başta olmak üzere Denizli Barosu ile Pamukkale Rotary Kulübü de ortak oldu. Proje kapsamında, koruyucu aile yanına taşınan çocukların yeni yaşamlarına uyumlarını kolaylaştırmak için çeşitli çalışmalar ve toplantılar düzenleniyor. Toplantılarda koruyucu ailelere, çocuklarla nasıl iletişim kurmaları konularında bilgiler veriliyor. Projeye Türkiye genelinde Koruyucu Aile Dernekleri, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Genel Merkezi ve Hayat Sende Dernekleri de destek veriyor. Ayrıca proje kapsamında halen bir yönetmelikle düzenlenmiş bulunan koruyucu aile modelinin kanuna dönüştürülmesi için kanun tasarısı hazırlanıp, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na sunulacak.

 

Editör: TE Bilişim