Denizli'de yaşayan otistik ve zihinsel engelli çocukların anneleri, 10 dönüm arazi üzerinde yer alan ve boyları iki metreyi aşan 500 fıstık çamı ağacının spor salonu yapılmak üzere kesileceğini belirtip, eylem yaptı.

 

Büyükşehir yasasıyla tüzel kişiliği sona eren Bereketli Belediyesi'nce tahsis edilen Adalet Mahallesi SGK binası arkasındaki 10 dönümlük araziye 2008 yılında Denizli Çevre Vakfı (DOÇEV) ve Fatih İlkokulu öğrencileri tarafından 500 fıstık çamı fidanı törenle dikildi. Çevresinde otistik, zihinsel engelli ve ilkokul öğrencilerin eğitim gördüğü dört ayrı okul ile adliye sarayının bulunduğu bölgede, bugün boyları iki metreye aşan 500 fıstık çamı ağacının kesileceğini öğrenen vatandaşlar eylem yaptı. Eyleme katılan otistik ve zihinsel engelli öğrencilerin anneleri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne projenin sunulduğunu, ancak ağaçların kesilmesine razı olmadıklarını söyledi.

 

Grup adına konuşan Berrin Öner, spor salonuna karşı olmadıklarını belirterek, "Bu ağaçlar buraya 2008 yılında anneler ve öğrenciler tarafından dikildi. Şimdi ağaçların boyları iki metreyi aştı. 500 fıstık çamı ağacı bulunuyor. Bu ağaçlar bu bölge ve çocuklarımız için önemlidir. Ağaçların etrafında otistik, zihinsel engelli ve ilkokul öğrencilerinin öğrenim gördüğü okullar var. Yetkililerden buranın yok edilmemesini istiyoruz. Spor salonu başka bir yere yapılabilir" dedi.

 

Editör: TE Bilişim