Denizli’de trafik yoğunluğun en sık yaşandığı Üçgen Kavşağı’nda trafikte zaman kaybını ve şehrin trafik yükünü en aza indirmek amacıyla İller Bankası’ndan kullanılacak olan 50 milyon TL’lik kredi ile modern Üçgen Köprülü Kavşağı yapılacak.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı meclis toplantılarının ikinci birleşimini dün gerçekleştirildi. Meclis toplantı salonunda düzenlenen birleşimde Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a Üçgen Köprülü Kavşağı ve İncilipınar Yüzme Havuzu için İller Bankası’ndan tek seferde ya da peyderpey 56 milyon TL’lik kredi kullanılabilmesi için oy birliği ile yetki verildi. Üçgen Kavşağındaki trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmak istediklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, modern bir kavşağın yapılması için proje hazırlığında son aşamaya gelindiğini açıkladı. Zolan, projenin tamamlanmasının ardından hemen ihalenin yapılacağını ve ilk kazmanın kavşağa vurulacağını söyledi.

DENİZLİ'DE YÜZME BİLMEYEN KALMAYACAK

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Projesi biten İncillipınar Yüzme Havuzu'nda kullanılmak üzere İller Bankasından 6 milyon Türk Lirası peyderpey veya tek seferde kullanılmak üzere bütçe komisyonu Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Denizli Büyükşehir Başkanı Osman Zolan, Projenin tamamlandığını belirterek "Bununla ilgili İller Bankasından 6 milyon Türk Lirası talebinin olduğunu söyledi. Zolan "Mahallemiz yüzme havuzuna kavuşacak. Yapacağımız 3 tane yüzme havuzumun var. İlçelerimizdeki yüzme havuzların projesi hızlı bir şekilde yapılıyor. Denizlimiz merkeziyle, ilçeleriyle yüzme havuzu imkanına kısa zamanda kavuşacak" dedi. 

Editör: TE Bilişim