Devletimiz, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden en hızlı ve modern şekilde yararlanabilmesi için hizmetlerine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde elektrik çarpması sonucu vücudunda yanıklar oluşan ve PAÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan Y.K. (15) isimli kişi, tedavisinin yanık merkezi bulunan hastanede devam ettirilebilmesi için Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne Ambulans Uçak ile sevk edildi.

PAÜ Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından tedavisinin ‘Yanık Merkezi’ bulunan bir sağlık tesisinde devam etmesi gerektiği bildirilen ve yoğun bakım ihtiyacı bulunan Y.K. için sevk talebinde bulunuldu. İlimiz genelinde Y.K.’nın tedavisinin sağlanabileceği uygun bir sağlık tesisi bulunamadığından Komuta Kontrol Merkezi tarafından yapılan ayrıntılı sorgulama ve uygun sağlık merkezi arayışları sonucunda hastanın Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji ve Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevki uygun görüldü.

Ankara’daki hastane tarafından kabul edilen, tüm vücudunda ve kollarında elektrik çarpması sonucu yanıklar oluşan ve kalpte ritim bozukluğu bulunan Y.K.’nın karayolu ile sevki riskli bulunduğundan Komuta Kontrol Merkezi tarafından hava ambulansı talebinde bulunuldu.

Hava Koordinasyon Merkezi tarafından değerlendirilen hasta için hava ambulansı ile sevk talebi uygun görülerek, Ankara’dan aynı gün içerisinde havalanan Sağlık Bakanlığı’na ait Uçak Ambulansı Çardak Havaalanına iniş yaptı. Havaalanında Acil Sağlık Ekibi gözetiminde hazır bekletilen Y.K., gece saat 23.00 sıralarında uçak ambulansı ile nakledilerek Ankara’ya sevki sağlandı.

Hastanede tedavi altına alınan Y.K.’nın hayati tehlikesinin bulunmadığı ve tedavisine devam edildiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim