Denizli’nin Merkezefendi İlçesi Zahire Pazarı bölgesinde bulunan esnaf, geçimlerini sağlamak için her gün toplanan işçilere yeni bir mekan bulunması için belediyeye çağrıda bulundu.

Denizli’nin Merkezefendi İlçesi Zahire Pazarının olduğu bölgede yıllardır toplanan inşaat işçileri, burada geçimlerini sağlayacak bir iş bulmak için umutla bekliyor. Ancak esnafta geçimini sağlayacak işyerinin önünü kapatan işçiler yüzünden günün yarısını boş oturmakla geçirmenin sıkıntısını yaşıyor.

Uzun yıllar boyunca günün erken saatlerinde halk arasında amele pazarı olarak adlandırılan bu bölgede toplanan işçiler sabah saat 09.00’a kadar bu bölgede bekler daha sonra dağılırlardı. Ancak zamanla bekleyiş saatlerinin uzaması esnafı da ekmeğinden etmeye başladı. Bu bölgede işyeri olan esnaf günün yarısını dükkanlarının önünde bekleyen bu kişiler tarafından iş yapamadan geçirdiklerini belirtirken, yurtdışından gelen göçmenler nedeniyle günden güne bu bölgede bekleyen sayısının daha da arttığını dile getirdiler.

Bir zamanlar sabah en geç 9’a kadar iş umudu ile bekleyen daha sonrada dağılan işçiler şimdi öğle saatlerine kadar bekliyorlar. Kalabalık oldukları için kaldırımda adım atacak yer kalmadığı gibi aynı zamanda dükkanlarımızın önüne de kapatarak müşteri gelmesini engelliyorlar. Çoğu zaman dükkanımızdaki müşterilerimiz dahi rahatsızlık duyduğunu dile getiriyor. Bu konuda Emniyet ve Belediye ile görüşmelerde bulunduk ancak hiçbir sonuç alamadık diyen esnaflar, günden güne modernleşen ve gelişen şehrimizde işçilerin toplanması için bir mekana ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bu vatandaşlar ekmek parası kazanacak diye biz ekmeğimizden olur hale geldik. Belediye yetkililerinin bu konuda bir girişimde bulunmasını istiyoruz dediler.

Editör: TE Bilişim