Artık geleneksel hale gelen ve her yıl düzenlenen Almanya Buldanlılar Gecesi Almanya’nın Heilbronn şehrinde gerçekleşti.

Anılar Düğün Salonu’ndaki geceye, civarda oturan Buldanlıların yanı sıra, Almanya’nın uzak kentlerinden, hatta Fransa’dan hemşehrilerimiz katıldılar. Ayrıca gecede Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve eşi Müjgan Gülbay ile Berlin’de oturan ve geceye her yıl maddi katkılar sunan Bizim Tur seyahat acentesi sahibi Paşa Güven ve oğlu Ali Güven de hazır bulundular. Geceye Denizli’den gelerek katılan Denizli DRT televizyonu Haber Koordinatörü ve Karaçay Yollarda programı yapımcısı Muhammet Karaçay, hemşehrilerimizle röportajlar gerçekleştirdi.

Bilindiği gibi bu eğlenceler uzun yıllardan beri devam etmekte. Daha önceleri, gecenin geliri ile Buldan ve civarının yeşillendirilmesi için çaba gösterilmişti. Ancak son iki yıldır elde edilen gelir ile Üniversiteyi kazanmış ancak maddi imkansızlıklar nedeni ile okuma imkanı olmayan kız öğrencilerimize burs verilmekte. Şu anda bu şekilde 10 öğrencimiz yılın on iki ayı boyunca düzenli olarak bu parayı almaktalar.

İki hemşehrimizin görev yaptığı Grup Kristal’in müziğini yaptığı gecede gerçekleştirilen tombala ve açık arttırma ile hem eğlenildi hem de elde edilecek gelir arttırıldı. Geceyi uzun yıllardır tek başına organize eden ve neredeyse gecenin tüm yükünü tek başına üstlenen hemşehrimiz Mürşide Yurdasever gecede yaptığı konuşmada gücü yettiğince bu geceyi sürekli yapmaya devam edeceğini belirterek, bu vesile ile az sayıda da olsa okumak isteyen kız öğrencilerin okumasına olanak sağladıkları için de çok mutlu olduğunu söyledi. Yurdasever, geceye katılarak bu ulvi amaca katkı sunan tüm Denizlililere ve Denizlili olmayıp da geceye katkı sunan herkese teşekkür etti. 

 

Editör: TE Bilişim