Buldan ilçesinde görenler inanamadı. İlçeye ceviz büyüklüğünde yağan dolu paniğe neden oldu.

Sağanak yağmurun ardından ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Belirli aralıklarla 1 saat boyunca etkili olan yağış sırasında kaldırımlar beyaza büründü. Araçların camlarına çarpan ceviz büyüklüğündeki doluyu gören vatandaşlar ise paniğe kapıldı. Turfanda üzüm yetişen mahalleleri Yenicekent ve Mahmudiye'ye don olaylarından büyük oranda etkilendi. Zaman zaman fındık büyüklüğünde yağan dolu asmalardaki üzüm salkımları ve yapraklarının yere dökülmesine sebep oldu.

Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al ve yöneticileri dolu vuran bölgelerde incelemelerde bulundular. Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel dolu sebebiyle zarara uğrayan bölgelerimizde gerekli incelemeler yapıldı.Çiftçilerimizin yanındayız ve bağları zarar gören vatandaşlarımız için  gerekli işlemleri ivedilikle başlatacağız.

Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Yenicekent ve Mahmudiye mahallelerinde yaklaşık 4500 dekar alanda etkili olan dolu yağışı sonrası bağlarda yüzde 30 ile yüzde 80 arasında değişen zarar tespit edildiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim