Denizli Büyükşehir Belediyesi Acıpayam'da yaşanana deprem felaketinin ardından tüm ekiplerini seferber etti. Depremin hemen ardından Acıpayam'a giderek ekiplerin koordinesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hemşehrilerini zor günlerinde yalnız bırakmadı.

Acıpayam'da meydana gelen depremin hemen ardından tüm ekiplerini seferber eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, felaketin yaralarını sarmak için çalışmalarına başladı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da vatandaşları bu zor günlerinde yalnız bırakmayarak depremin hemen ardından ekiplerin başında yer aldı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı başta olmak üzere deprem bölgesine sevk edilen Büyükşehir ekipleri ilk olarak arama kurtarma çalışmalarına katıldı. İtfaiye Dairesi Başkanlığı AKOM, Arama ve Kurtarma ekipleri yıkılan binalarda olası enkaz altında kalma ihtimaline karşı incelemelerde bulundu. Deprem anında çıkan bir de yangını söndüren itfaiye ekipleri afet toplanma alanının içme suyu ve aydınlatma ihtiyaçlarını da sağladı.

Enkaz Kaldırma Çalışmalarına Başlanacak

Vatandaşların geçici barınma ve gıda ihtiyaçları için battaniye dağıtımı, çadır kurulumu, yemek ve çeşitli ikramların dağıtımında bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı. Hasar tespit çalışmalarının ardından kaldırılacak enkaz kaldırma işlemleri için hazırlık yapan Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'na ait iş makineleri ile hazırda bekledi. Tüm kurumlarla koordineli bir şekilde çalışan Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Sevgi Eli ise ihtiyacı bulunan vatandaşlar için kıyafet ve eşya desteğinde bulundu.

Başkan Osman Zolan Vatandaşları Yalnız Bırakmadı

Depremin hemen ardından Acıpayam'a giderek ekiplerin başında yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hemşehrilerini yalnız bırakmadı. Gece geç saatlere kadar alanda vatandaşlarla birlikte olan Başkan Osman Zolan, "Depremi ilk duyduğumuz andan itibaren Acıpayam ilçemize yöneldik ve burada akışı takip ettik, yönlendirdik. Devletimizin tüm kurumları burada halkımızın yanında seferber oldu. Vatandaşlarımız için çadır kuruldu. Büyükşehir Belediyesi olarak olay anından itibaren vatandaşlarımıza yönelik her

türlü gıda anlamında ikramlara başladık. Acıpayam Belediyemiz de yaraları sarmak için olağanüstü gayret gösteriyor. Burada bir seferberlik ruhuyla vatandaşımızın yanında yer alarak sıkıntılarını çözmek için gayret gösteriyoruz" dedi.

"Deprem Hayatın Gerçeği"

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hasar bulunan mahallerimizi ziyaret ettik. Çadırların kurulumunda bizzat başında durduk, vatandaşlarımızın taleplerini tespit ettik, onların ihtiyaçlarını gidermeye gayret ettik. Can kaybımız ve ağır yaralımızın olmaması en büyük tesellimiz. Deprem hayatın gerçeği. Esas olan deprem için bizim kurallara uymamız. Hayat tarzımızı, yapılarımızı buna göre değerlendirmemiz gerekiyor. Acıpayamımıza, Denizlimize, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Sabahın ilk saatlerinden beri buradayız, tüm programlarımızı iptal ettik. Vatandaşımızın yanındayız."

Editör: TE Bilişim