Öğrencilerin evini ziyaret eden bilgi evi ve kurs merkezi eğitimcileri veliler ile bir araya gelerek, çocukların başarı çıtasını yükseltmek için görüş alışverişinde bulunuyor.

Eğitim ve öğretime verdiği destekle Türkiye'ye örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin 10 farklı bölgesinde hizmet verdiği bilgi evi ve kurs merkezlerinde ev ziyareti projesi başlattı. Öğretmenlerin bilgi evi ve kurs merkezine giden çocuklara daha faydalı şartlar sunabilmek ve başarı çıtalarını yükseltebilmek amacıyla başlattığı ev ziyaretlerinde, öğrencilerin başarı durumlarını artırmak için neler yapılabileceği konuşularak velilerin istek, talep ve görüşleri alınması amaçlandı. Velilerin büyük bir ilgiyle karşıladığı ziyaretler Anafartalar, Karaman, Fatih, Sevindik, Mehmet Akif Ersoy, Yenişehir, Kayıhan, Gökpınar, Aktepe ve Atalar Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nde başlatıldı. Denzili Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi ve Kurs Merkezi öğretmenleri bugüne kadar 1100'ün üzerinde ev ziyareti düzenleyerek velilerle birebir görüştü. Gerçekleştirilen ev ziyaretlerinden ve Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim yuvalarından duyduğu memnuniyetlerini dile getiren öğrenci velileri, eğitim konusunda yapılan hizmetler ve bilgi evleri için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür etti.

VELİLER UYGULAMADAN MEMNUN

Proje kapsamında, Denizli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evleri ve Kurs Merkezleri Sorumlusu Sezgin Tüfekçi, Karaman Bilgi Evi ve Kurs Merkezi öğretmenleriyle birlikte 5. sınıf öğrencisi Birkan Gürel'in evini ziyaret ederek velisi Vesile Gürel ile bir süre görüştü. Ziyarette konuşan  öğrenci velisi Vesile Gürel, "Çocuklarımız okul sonrası sıcak yemeklerini yiyip, öğretmen gözetiminde ödevlerini yapıyor ve konu eksiklerini gideriyor. Gönül rahatlığıyla çocuklarımızı bilgi evlerine ve sizlere emanet ediyoruz. Gözümüz arkada kalmıyor" dedi. Ziyarette öğretmenler, çocukların başarılarını artırmak için neler yapılabileceğini konuşarak bu konuda velilerin istek, talep ve görüşlerini aldı.

BAŞKAN ZOLAN'DAN VELİLERE MEKTUP

Havlu ve Denizli türkülerinden oluşan bir CD'nin armağan edildiği ziyaretlerde, velilere Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın mektubu ve selamı da iletildi. Başkan Zolan, mektubunda özetle şunları kaydetti: "Büyükşehir Belediyesi olarak, geleceğimiz olan çocuklarımıza ve şehrimize gece gündüz hizmet etmeye devam ediyoruz. Bugün sizi ziyarette bulunan öğretmenlerimiz; hem çocuklarımıza hem de Denizlimize daha faydalı olabilmek adına sizlerin görüş ve isteklerinizi bizlere iletecekler. Sizlerin düşünce ve talepleri bizler için çok önemli. Geleceğimizin temsilcileri olan çocuklarımızın ve Denizlimizin geleceği için yaptığımız ve yapacağımız çalışmalara verdiğiniz destek için sizlere çok teşekkür ediyorum."

 

 

 

Editör: TE Bilişim