Denizli Büyükşehir Belediyesi üyesi olduğu Avrupa Bölgeler Asamblesi (AER-Assembly of European Regions) Genel Kurul ve Büro Toplantısı'na katıldı. AER üyesi 230 bölgenin yerel yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı Genel Kurulda Denizli heyeti de oy kullandı.

Avrupa Bölgeler Asamblesi Seçimli Genel Kurul ve Büro Toplantısı Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci ve Meclis üyeleri Haluk Değirmenci, Mehmet Ali Yılmaz, Halil Aktım, Emre Kabukçu, Metin Kocabatmaz ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı personeli Faruk Tahal katıldı. Genel Kurulda Denizli ile birlikte AER üyesi 230 bölgenin yerel yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri de bulundu. 2 yılda bir başkanlık seçimlerinin yapıldığı AER Genel Kurulu’nda Dr. Hande Özsan Bozatlı oybirliği ile yeniden Avrupa Bölgeler Asamblesi Başkanı seçildi. Denizli heyetinin de oy kullandığı Genel Kurulda ayrıca 2015 yılı bütçesi, çalışma grupları tutanakları, denetim raporları, faaliyetler ve komitelerin çalışmaları hakkında bilgilendirmeler sunuldu.

 

GÖÇ OLAYLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantı sonrası Belçika Prensi Laurent’in konuk olarak katıldığı ve üye bölgelerin temsilcilerinin de bir araya geldiği bir resepsiyon gerçekleştirildi. Etkinliğin ikinci günü ise "Mülteci Krizi ile Yüzleşme” ana temalı büro toplantısında Suriye konusu ele alındı. Yaşanan göç olaylarının Avrupa’ya ve AER üyesi bölgelere olan etkileri değerlendirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi heyeti Avrupa Parlamentosu Almanya Bavyera Bölgesi Milletvekili İsmail Ertuğ’a ziyarette bulunuldu. Ziyarette, Avrupa Birliği Türkiye ilişkilileri, üyelik süreci ve mülteci krizi konularında fikir alış verişi yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, ziyaretin anısına Ertuğ’a Denizli'yi tanıtan hediye takdim etti. Heyet ayrıca Türkiye Dostları Grubu Temsilcisi Laura Batalla Adam eşliğinde Avrupa Parlamentosu görüşmelerine izleyici olarak katıldı.

Editör: TE Bilişim