Kırsal bölgelerde üretimi artırmak için çiftçilere destek vermeye devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, 14 ilçeye 17 adet tohum eleme makinesi hibe etti. Proje ile bir ilki daha başlattıklarını vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu tohum eleme makinelerini ziraat odalarımıza hibe ediyoruz” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi kırsal alanda yaşayan vatandaşların desteklenmesi ve tarımda yüksek ürün veriminin elde edilebilmesi amacıyla örnek bir projeyi daha hayata geçirdi. Proje kapsamında ihtiyaç duyulan 14 ilçedeki tarım ile uğraşan çiftçilerin kullanımına sunulacak 17 adet tohum eleme makinesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen törenle ilçe ziraat odalarına teslim edildi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, ilçe belediye başkanları, ilçe ziraat odası başkanları, muhtarlar ve çiftçiler katıldı. Büyükşehir ile birlikte tarıma destek olunması ve tarımın sorunlarıyla ilgilenilmesi noktasında kendilerine imkan sunulduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Biz de tarımla uğraşan vatandaşlarımızı yerinde mutlu etmek, daha fazla üretmelerine katkı sağlamak, daha kaliteli üretim yapmalarına vesile olmak adına ihtiyaç duydukları ve ortak kullanacakları tüm makineleri, su borularını ve bundan sonra yapacağımız tüm ihtiyaçlarını karşılamak anlamında bir yürüyüşü başlattık” dedi.

 

“BİR İLKİ BAŞLATIYORUZ”

Bugüne kadar değişik ilçelere 50 kilometrenin üzerinde tarımsal sulama boruları dağıttıklarını ifade eden Başkan Zolan, “Bugün de bir ilki başlatıyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu tohum eleme makinelerini ziraat odalarımıza hibe ediyoruz. Böylece vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu kaliteli ve arındırılmış tohum, ziraat odasının yapacağı çalışmayla elde edilebilir hale gelecek. Biz 3-4 ay önce ilçe ziraat odalarıyla toplantı yapmıştık. Talepleri ve ihtiyaçları dinlemiştik. Bugün o ihtiyaçları gidermeye tohum eleme makineleriyle başlamış olduk. Daha sonra da değişik tarım makineleri almaya devam edeceğiz. Tohum makinelerimiz vatandaşlarımızın derdine derman olsun, kazasız belasız kullanımları nasip olsun, bol bereketli kaliteli ürünler üretilsin temennisiyle 14 ilçeye gidecek 17 makinemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

TARIMDA YÜKSEK VERİM SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR

Konuşmaların ardından Çivril’e 3, Acıpayam’a 2, Babadağ, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Bozkurt, Çardak, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy, Serinhisar ve Tavas ilçelerine 1’er adet olmak üzere, toplam 14 ilçeye 17 tohum eleme makinesi verildi. Tanesi 25.000 + KDV olan makinelerin toplam maliyetinin yaklaşık 500.000 TL olduğu kaydedildi. Hububat üretimindeki en önemli materyallerin başında gelen tohumun, Büyükşehir Belediyesi’nin hibe ettiği tohum eleme makineleri sayesinde istenilen verimliliğine sahip ürünler ortaya çıkarması hedefleniyor.

Editör: TE Bilişim