Genel kanıya göre olumlu veli-öğrenci ilişkisi çocukların okul başarısını olumlu ya da olumsuz yönde etkiliyor

GETUP Denizli  şubesi; Anne-Babalarla ve öğretmenlerle yaptığımız görüşmelerde, çocukların  okulda öğretmen ders anlatırken çabuk sıkıldığını, dersi dinlemediğini, ders esnasında bedenen sınıfta olsa bile zihnen sınıfta olmadığını ifade ediyorlar. Aynı şekilde çocuklarının evde ders çalışırken, ödev yaparken veya kitap okurken çok çabuk sıkıldıklarını ve çocuklarının sınavlarda basit hatalar yaptıklarını ifade ederek çocuklarında dikkat problemi olduğunu belirtiyorlar.  

Çocukların yaşadığı bu sorunların odaklanma ve konsantrasyonlarını sürdürmeyle ilgili olduğu su götürmez bir gerçek olduğunun altını çizen GETUP Denizli Eğitim Koordinatörü Zehra Altunbaş,  "Burada dikkat edilmesi gereken husus öğrencilerimizin odaklanma becerilerini etkileyen diğer önemli faktörlerdir.

Yaptığımız çalışmalarda öğrencilerimizin odaklanma becerilerini etkileyen farklı nedenlerin olduğunu gördük. Sürekli desteklenme isteği, gereğinden daha hızlı yapma isteği yani acelecilik, yapamam endişesiyle birlikte başarısızlık korkusu. Bunların neticesinde öğrenci zihninde farklı düşüncelerle ders başında olduğundan haliyle odaklanma problemleri yaşıyor.

GETUP Zihin Egzersiz Programı olarak amacımız öğrencinin başarı duygusunu yaşayarak, kendi doğal hızını keşfetmesini sağlamak ve kendine yeten bir öğrenci olmasıdır" dedi.

Editör: TE Bilişim