Çal'da yazın yapılan ve Dünyaca ün kazanan Koyun Atlatma Yarışından sonra, 35 yıl sonra tekrar deve güreşleri yapılacak.

Çal’da 1980 yıllarında yapıldığı tahmin edilen ilk deve güreşinden 35 yıl sonra Çal’da tekrar deve güreşi festivali yapılacak. 13 Aralık 2014 yılında yapılaması planlanan deve güreşleri şap hastalığı nedeniyle iptal edilmişti. Denizli'de şap hastalığı nedeniyle kapalı olan hayvan pazarlarının İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu kararı ile açıldığı ve il genelinde tüm hayvan hareketlerinin serbest bırakıldığı bildirilmesi üzerine harekete geçen Çal Belediyesi yeniden deve güreşlerini yapacağını belirtti.  Konuyla ilgili Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması yapan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan,  100 üzerinde deve katılacağını söyledi.

Çal’da son olarak 1980 yılında gerçekleştirilen ve daha sonra organize edilmeyen deve güreşleri yeniden hayat buluyor. Çal Belediyesi tarafından organize edilen deve güreşleri 12 Mart Cumartesi günü kortej yürüyüşü ile başlayacak. Çal protokolü ve vatandaşların katılacağı kortej yürüyüşünde, güreşe katılan 90 deve de sahne alacak. 13 Mart Pazar günü ise güreş heyecanı yaşanacak.

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Deve güreşleri ile ilgili bilgi veren Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çallıların yeniden güreş heyecanı yaşamaları için tüm hazırlıkların yapıldığını söyledi. En son 1980 yılında deve güreşi organizasyonunun gerçekleştirildiğini anlatan Başkan Akcan, “Deve güreşleri ile ilgili komitemizi kurduk, hazırlıklar tamamlandı. deve güreşlerini artık geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Güreş tutkunlarından, deve sahiplerine kadar misafirimiz olacak. Herkesin Çal’dan keyifli ve mutlu ayrılması için tüm olanaklarımızı seferber edeceğiz" dedi.

8 MART KADINLAR UNUTULMAYACAK

8 Mart Kadınlar gününde Çallı kadınlar için Çal spor salonunda organizasyon yapılacağını belirten Başkan Akcan, Yılın kadınını seçerek onu ödüllendireceğini söyledi. Geçen senede bir kadını seçtiklerini değinen Akcan, "Kadınlar arasında yarışma yapılacak. Yılın annesini seçeceğiz" diye konuştu.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim