Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, şu anda kıdem tazminatından işçilerin sadece yüzde 8'inin yararlanabildiğini belirterek, "Biz işçilerin hepsi yararlansın istiyoruz" dedi.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Sanayi Odasınca Özel SANKO Okulları Akdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezinde düzenlenen "Gaziantep'in Yıldızları 2015 Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, şu anda kıdem tazminatından işçilerin sadece yüzde 8'inin yararlanabildiğini belirterek, "Biz işçilerin hepsi yararlansın istiyoruz. 'Uluslararası standartlarda yeni bir model kuralım, Türkiye'nin tasarrufları artsın' diyoruz. Bu kesinlikle tamamen işçilerimizin lehinedir" ifadelerini kullandı.

 

MESLEKİ LİSELERLE İLGİLİ İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

Asgari ücretle ilgili tartışmalara da değinen Şimşek, bu sene itıbarıyla iş başı eğitimine alınacak tüm işçilerin masraflarının devlet tarafından ödeneceğini hatırlattı.

 

Şimşek, konuşmasında şunları kaydetti: "Tüm meslek liselerini birlikte yapılandıralım, iş aleminin ihtiyaçlarına göre sizlerle birlikte yönetelim. Her bir okula bütçe verelim, siz 'bu işi daha iyi yaparız' diyorsanız, birlikte burada önemli bir reformu gerçekleştirelim."

Şimşek, "İlk işimiz Ar-Ge ve tasarım. Çünkü katma değer zincirinde yükselirsek, bu asgari ücret meselesi mesele değildir" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim