Çameli Belediyesi ve İş Kur Tarafından Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında işsizliğin azaltılması amacıyla düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’nı tamamlayan  25 kursiyer sertifikalarını almaya hak kazandı 

Çameli Belediyesi KOSGEB işbirliğiyle istihdamın korunması, geliştirilmesi ve arttırılması ile işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla, ilçede ikamet eden ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilere yönelik düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı" tamamlandı. Kursta verilen eğitimler ile kendi işini kurmak isteyen kişilerin ticaret hayatına atılmasına kolaylık sağlanmış oldu. Eğitimi başarı ile tamamlamış kişiler setifikalarını almaya hak kazandılar. Ayrıca başarılı kursiyerlerin projelerinin kabul edilmesi durumunda geri ödemesiz 30 bin TL ve sıfır faizle daha sonra geri ödemeli 70 bin TL kredi desteği sunulacak.


Belediye Başkanı ARSLAN 10 günlük eğitime katılarak başarı gösteren  25 kursiyerin belge almaya hak kazandığını kaydetti. ARSLAN , ekonomin genç girişimcilere ihtiyacı olduğunu belirterek, "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik kültürünü Çameli’de yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile veriliyor. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefliyoruz, kursiyerlerimize yapacakları işlerde başarılar diliyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim