Belediye, mahalle muhtarları başta olmak üzere mahalle halkı ve cami derneklerinden gelen talepler doğrultusunda ihtiyaç duyulan camilerin, şadırvan, duvar, tuvalet ve çevre düzenleme gibi birçok ihtiyacını karşılayarak ibadete daha da uygun hale getiriyor.

 

Bu kapsamda Aydoğdu Cami’nin şadırvan, tuvalet ve çevre düzenleme işleri bitirilirken, Tunalı Cami, Karakurt Cami ve Merkezefendi Cami’nin de eksikliklerinin giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. Başkan Gürlesin, Deliktaş Mahallesi’nde yapımı devam eden Merkezefendi Cami çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

 

Başkan Gürlesin, kısa süre önce ziyaret ettiği ve burada mahalle sakinlerine verdiği sözü yerine getirerek caminin çevre düzenleme, şadırvan ve tuvalet yapımı çalışmalarını başlattı. Cami derneği yönetimiyle inşaat alanında incelemelerde bulunan Başkan Gürlesin, yetkili personellere talimat vererek çalışmaları yönlendirdi. Projenin birkaç ay içinde tamamlanmasıyla, daha önce caminin kötü görünen bahçesi, ibadete yakışır hale gelecek.

 

Şadırvan tamamlandığında ise temiz ve sağlıklı ortamda insanların abdest ihtiyacını karşılayacak. Atıl durumda bulunan ve uzun süre kullanılmadığı için işlevini yitiren caminin altındaki boş oda ise toplantı salonu, sohbet salonu ve kadınlar için ibadet eğitimi verildiği eğitim salonu şekline dönüştürülecek.

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, okullar ve camiler başta olmak üzere kamu binaları ve ortak kullanım alanlarının bize yakışan hale getirilmesi gerektiğini kaydederek, ‘Belediye olarak bize düşen görev neyse yapıyoruz. Bugüne kadar birçok kamu binalarında olduğu gibi okul ve camilerimizin de eksikliklerinin giderilmesi için çalışma yürüttük. Okullarımız ve camilerimiz konusunda pozitif ayrımcılık yapacağımızı söylemiştik.

 

Okullarımız, geleceğimize yön verecek çocuklarımızın eğitim yuvalarıdır. Camilerimiz ise Allah’ın evidir. Bu nedenle bu iki kuruma ayrıcalık yapacağız. Merkezefendi Cami’sindeki çalışmalar birkaç ay sonra bitecek ve bize yakışır hale gelecek. Ben şimdiden mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

 

Editör: TE Bilişim