CHP’li Bekir Çapar’ın “Büyükşehir kamu kurumlarında engellilere yardımcı olacak rehberler görevlendirsin” önergesi Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'inden tepki geldi Gürlesin, “Sözde var icraatta yoksunuz. Gündeme alınmak için sırf gündem oluşturabilmek için meclisi birbirine katmak için bir girişiminiz var” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayının ilk toplantısını tartışmayla başladı. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantısının ibirinci oturumunu,  Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Meclis toplantısına AK Parti Halil Pekdemir  ederken, Gündem maddeleri tek tek görüşülerek komisyona havale edildi. CHP’li Çapar, meclise sunduğu yazılı önergede, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin başta hastaneler olmak üzere kamu kurumlarına engellilere yardımcı olacak rehberler görevlendirmesini teklif etti.

Meclis Başkanvekili Halil Pekdemir bunun üzerine Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin her biri bağımsız olan diğer kamu kurumlarına personel görevlendirme gibi bir yetkisinin olmadığını belirtti. Çarpar ısrarla önergenin gündeme alınmasını istedi. Bunun üzerine Hüseyin Gürlesin,

Çapar’ın önergenin gündeme alınması için ısrarı Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’i kızdırdı. Gürlesin, Çapar’ın gündeme gelmek malzeme üretmekle suçlayarak şöyle konuştu: “Sözde var icraatta yoksunuz. Gündeme alınmak için sırf gündem oluşturabilmek için meclisi birbirine katmak için bir girişiminiz var."

Konunun çok uzadığını belirten Pekdemir, "Cumhuriyetimizin kuruluşundan buyana iktidara gelen her hükümet vatandaşıyla ilgili elinden geldiğince vatandaşın yanında olmuştur. Ama şunu kabul edelim, Bu iktidar vatandaşa daha çok sahip çıktı diye bağlarsak konuyu bitirebiliriz" dedi.

Tartışmaların ardından yapılan oylama ile önergenin gündeme alınması AK Parti’nin oylarıyla ret edildi. MHP ise oylama da çekimser kaldı.

Editör: TE Bilişim