Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Çardak ilçesinin uzun süredir beklediği atık su arıtma tesisi projesine başladı. İlçenin atık su toplama problemini sonlandıracak proje vatandaşlara rahat bir nefes aldıracak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Çardak ilçesinin uzun süredir ihtiyacı olan atık su arıtma tesisi inşaatına başladı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çardak merkezde kanalizasyon hatlarından gelen atık suların vahşice toplanmasından dolayı vatandaşların uzun süredir şikâyetçi olduğu kötü koku, sinek ve görüntü kirliliğinin bir an önce sonlandırılması talimatı verdi. İlçenin atık su toplama problemini sonlandıracak Çardak Merkez Atıksu Arıtma Tesisi toplam inşaat alanının 19.000 metrekare olacağı ifade edilirken, kapasitesinin ise 1.kademe 5.000 kişilik olup günlük ortalama 500 metreküp suyu arıtacağı kaydedildi. 1 adet terfi merkezi ile 16.500 metre kolektör ve deşarj hattı yapılacak proje ile kötü koku ve sinekten dolayı uzun süredir şikâyetçi olan vatandaşlar da rahat bir nefes alacak.

Sulama suyu standartlarında arıtılacak

Betonarme biyolojik atık su arıtma tesisi olarak inşa edilecek Çardak Merkez atık su Arıtma Tesisinde işleme girecek atık su sulama suyu standartlarını sağlayacak şekilde arıtılacak. Atık su fiziksel arıtma, ileri biyolojik arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulmasının ardından atık sudan azot, fosfor, organik karbon ve zararlı organizmaların giderimi yapılarak deşarj edilecek.

“Geleceğimize daha temiz bir çevre bırakmak için”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin “En Çevreci Belediyesi”, “En Sağlıklı Şehri” ve “En Temiz Kenti” ödüllerini aldığını hatırlattı. Geçmişte merkez dışındaki ilçelerde atıl durumda olan birçok biyolojik paket atık su artıma tesisinin Büyükşehir ile birlikte yeniden faaliyete geçtiğine dikkati çeken Başkan Zolan, “Geleceğimize daha temiz bir çevre bırakmak için canla başla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.  Denizli’nin çevre hassasiyeti konusunda Türkiye'ye örnek olmaya devam edeceğini vurgulayan Başkan Zolan, “Gelecekte daha sağlıklı bir şehirde yaşamak adına en büyük sorumluluğumuz olan çevre yatırımlarını tüm ilçelerimizde gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim