Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi, yeni nesillerde çevre bilinci ve hassasiyeti oluşturmak için “Çevrem Sensin” projesini hayata geçirdi. 6 okuldan 800 öğrencinin katıldığı etkinlikte, çevre bilinci anlatıldı.
 
PAMUKKALEHABER

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni nesillerde çevre bilinci ve hassasiyeti oluşturmak için Denizli’nin de aralarında bulunduğu 10 ilde “Çevrem Sensin” projesini hayata geçirdi. Projenin Denizli ayağını yürüten Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 6 okuldan 800 öğrencinin katılımıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde bir program düzenledi.

 

Programa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Vali Yardımcısı Kemal İnan, protokol üyeleri, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, “Biz bu toplantıları 10 vilayette yapıyoruz. Vilayet sayımız zaman içinde artabilir. Denizli’yi tercih ederken, Büyükşehir Belediye Başkanımızın arzusu bizim bu anlamda karar vermemizi kolaylaştırdı. Sağ olsun Başkanımız sıcak bir ev sahipliği göstermiş oldu. Biz de buraya aşkla, şevkle, istekle gelmiş olduk. Bizim çevremizi korumak ve bunu gelecek nesillere bırakmak gibi bir sorumluluğumuz var. Biz bu şuuru öğretmek için buradayız. Gençlerimiz de bu emanete sahip çıkacak” dedi. 


“SİZLER ÇEVREYİ KORUYAN GENÇLER OLACAKSINIZ” 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  kişi başına düşen 13 metrekarelik aktif yeşil alanı ile en çevreci belediye seçildiğini vurguladığı konuşmasında salondaki öğrencilere seslendi.  Çocuklara çevre konusunda öğütler veren Başkan Zolan, “Artık siz çevreye sahip çıkan çevreyi koruyan gençler olacaksınız. Başka insanların da çevreye kirletmesine engel olacaksınız” diye konuştu. 

 “MALİYET HARCAMADAN ÇEVRE KORUNABİLİR”
Denizli Vali Yardımcısı Kemal İnan ise, “Çevreyi korumak istiyorsak bu işe önce kendimizden başlamalıyız. Evimizden başlamak üzere sınıflarımızı, okullarımızı temiz tutabiliriz. Böylece çevremiz temiz olur” dedi. 

Konuşmaların ardından “Çevrem Sensin” projesinde dereceye giren okullara ödüller verildi. 

Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sanatçıları tarafından Nuh’un Uzay Gemisi adlı bir tiyatro oyunu sergilendi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran ve DESKİ personeli Esra Kurşun tarafından gerçekleştirilen sunumun ardından  “Çevrem Sensin” programı, çocuklara ve katılımcılara çevre bilinci ve hassasiyetini anlatan dergi, tişört ve yapboz gibi çeşitli materyaller dağıtılmasıyla sona erdi. 
 

Editör: TE Bilişim