7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan parlamento dağılımı, Türkiye'de yıllar sonra yeniden koalisyon seçeneğini öne çıkardı. CHP'den Milletvekili seçilen vekillerin Koalisyonla ilgili düşüncelerini Pamukkalehaber'e anlattı.

CHP’den milletvekili seçilen Kazım Arslan, "İlk yapmamız gereken konulardan bir tanesi ülkenin demokrasinin gelişmesi, kökleşmesi, parti içi demokrasinin gelişmesi sağlayarak ön seçimle ilgili çalışmanın yapılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Bütün partilerde belirli oranda, yüzde 75 ön seçimin yapılacağı şeklinde kuralın konulmasında fayda var. Genel Başkanların ortaya koyduğu adaylar değil, parti tabanının, parti üyesinin koyduğu bir liste ile halkın önüne gitmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Hme ülkemizin demokrasinin gelişmesi hem parti içi demokrasinin gelişmesi, hem de partilinin düşüncesinin sandığa yansıması bakımından çok önemlidir. Denizli'de bu güzellikleri iyi bir şekilde yaşadık ve sonuçlarını aldık. Bütün Partilerde aynı kuralın geçerli olması için bir yasa değişikliğinin ihtiyaç olması gerekiyor" dedi.

 CHP’den milletvekili seçilen Melike Basmacı, "Bütün olasılıkları değerlendirildiğini belirterek şöyle konuştu "Bizim için önemli olan Türkiye. Bundan sonraki süreçte yaşanacak bir Türkiye olması, hakkın hukukun geri gelmesi, hiçbir çocuğun aç yatmaması olduğu için hedefimizde en iyisini yapacağız. Bu konuda herkes emin olsun. Toplantıları, görüşmeleri yapıyoruz. Birkaç gün içinde her şey netleşecektir."

"CHP Genel Başkanı, Cumhuriyet Halk Partisinin yetkili organlarıyla görüşmelerin devam ettiğini söyleyen CHP’den milletvekili seçilen Gülizar Biçer Karaca ise, "Bizlerde görüşlerimizi devam edeceğiz. Bu koalisyonu kurma, toplumda gerginlik yaratmadan, erken seçim gibi bir sonuca ulaştırmadan Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda üzerinde düşen görevi yerine getirmektedir. Koalisyon kiminle olur, nasıl olur, hangi şekilde şekillenir bunu partimizin Genel Başkanlığında yaoılan görüşmelerde netleşecektir" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim