Buharkentli kaybolan esnaf, cinayete kurban gitmiş

Aydın'ın Buharkent ilçesinde evinin alt katındaki iş yerinden 9 Mayıs Perşembe günü saat 11.00 sıralarında çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Mehmet Çakıray'ın cansız bedeni bulundu. Çakıray’ın son görüldüğü Denizli’nin Sarayköy ilçesinde, karayolu kenarında öldürüldüğü ortaya çıktı.

Aydın’ın Buharkent ilçesinde, yaklaşık 10 gün önce ortadan kaybolan Mehmet Çakıray’ın cinayete kurban gittiği ortaya çıkarken, cinayetin faili olduğu iddia edilen yine Buharkent ilçesinde ikamet eden O.E. isimli şahıs 17 Mayıs Cuma günü Nazilli’de bulunan Polis Karakoluna giderek suçunu itiraf etti. Şahsın cinayeti işlediği yeri söylemesi üzerine Mehmet Çakıray’ın cesedine 10 gün sonra ulaşıldı. O.E’nin cinayeti işlediği tüfeğin aranması çalışmaları Büyük Menderes Nehri ve çevresinde gerçekleştirildi. Cinayetin alacak verecek meselesi yüzünden işlendiği iddia edilirken, bu konudaki incelemeler sürüyor.

KAMERA KAYITLARINDA EN SON ONUNLA GÖRÜLDÜ

Mehmet Çakıray kaybolmasının ardından kamera görüntülerinde son görüldüğü kişi olan O.E, ailenin yaptığı kayıp ihbarının ardından incelenen kamera kayıtları ile gözaltına alındı. O.E, emniyette ilk verdiği ifadede, “Babadağ yolu ağzında araçtan indi. ‘Beni 15 dakika sonra gel al, ben burada yoksam sen gider kendi işine bakarsın’ dedi. 15 dakika sonra almaya gittim, yoktu” şeklinde konuşmuştu. İfadesinin ardından kanıt olmaması sebebiyle serbest bırakılan O.E’nin aradan geçen sürede baskılara ve çıkan haberlere dayanamayarak suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

TAHKİKAT YAPTIRILDI

Olayın faili olarak ise güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan, Çakıray’la aynı ilçede ikamet eden O.E.’ye cesedin bulunduğu bölgeye getirilerek tahkikat yaptırıldı. Elleri kelepçeli olan O.E.’nin ekiplere yer tarifinde bulunduğu gözlendi. Yapılan incelemelerin ardından şahsın cesedi otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı. O.E.’nin ifadesinden yola çıkan güvenlik güçleri ise Büyük Menderes Nehri’nde ve çevresinde itfaiye ve AFAD yardımı ile cinayette kullanılan tabancayı arama çalışması yaparken, nehirde silaha rastlanmadığı öğrenildi.

AİLESİ PERİŞAN OLDU

Mehmet Çakıray’ın hayatından şüphe ettiklerini söyleyen, olayın üzüntüsünü derinden yaşayan ablası Şenay Çete, “Ne telefonundan sinyal geliyor, ne kendisinden haber alabiliyoruz. Orada kamera yok. Denizli Babadağ Karayolunda geçen herhangi biri gördü mü, görmedi mi bilmiyoruz. Bunlar bizim için çok önemli. Bizim bildiğimiz hiçbir derdi yoktu. Sessiz, sakin biriydi. Eşi ve hepimiz perişanız. 60 saati geçti. Artık hayatından şüphe ediyoruz. Bir insan kendi isteyerek kaçmış olsa bile eşyalarını alır, yanına bir şey alır. Elini kolunu sallaya sallaya kimse kaçıp gitmez. Neden arabayı Sarayköy’e bırakıyor? Binlerce soru var aklımızda. Kardeşimin bir an önce ortaya çıkmasını istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim