Çocuklarımızın zihinsel gelişiminde en önemli faktörlerden birisi de onların problem çözme becerisi. Kimi çocuklar bir problemle karşılaştıklarında problemin çözümü yerine, o problemden kaçmayı tercih ediyorlar, kimi çocuklar ise dürtüsel bir şekilde akıllarına gelen ilk seçeneği uygulayarak karşılaştıkları problemi çözmeye çalışıyorlar. Bu durum genellikle içinde bulunulan durumu daha da karmaşık bir hale getiriyor.

GETUP Zihin Geliştirme Programına katılan çocuklar muhakeme becerilerinin gelişimiyle birlikte, karşılaştıkları problemleri kaçmadan ve dürtüsel bir şekilde hareket etmeden çözebiliyorlar.

Hayatımızda karşılaştığımız her problemin birden fazla mantıklı ve doğru çözümü olabildiğinin altınızı çizen  Getup(Gelişim Takip Uygulama Programı) Denizli Koordinatörü Zehra Altunbaş, "GETUP Zihin Geliştirme Programıyla çocuklar daha önce fark edemedikleri bu çözüm yollarını muhakeme becerilerinin ve benlik algılarının gelişimiyle fark etmeye başlıyorlar. Bu çözüm yollarını muhakeme ederek problemi ortadan kaldırması ve en iyi çözüm olması noktasında kıyaslayarak en ideal çözüm yolunu hayatlarında uygulamaya koyabiliyorlar.

Çocuklarımızın hayatta karşılaştıkları problemleri akılcı yöntemlerle çözme becerilerini kazanmaları aile içerisinde de daha mutlu ve huzurlu olunmasını sağlayacaktır. Onunla geçirdiğimiz zaman, karşılaştığı problemleri çözmek yerine, çocuğumuzun ihtiyaçlarına yönelik çeşitlenecek hem çocuğun hem de ebeveynlerin hayattan aldıkları lezzet artacaktır.

GETUP Zihin Geliştirme Programından faydalanmak isteyen anne ve babalar bize 0258 211 11 08 numaralı telefondan ulaşarak ücretsiz ön görüşme randevusu alabilirler" dedi.

Getup Denizli

15 Mayıs Mahallesi 789 Sokak Evran Urhan İş Merkezi No:4 Kat:2 Daire:19

Tel: 0258 211 11 08

[email protected]

[email protected]

[email protected]

 

Editör: TE Bilişim