Çocuğun zihinsel gelişiminde doğru tercihin GETUP olduğunun altını çizen Getup Denizli Koordinatörü Zehra Altunbaş, “İnsan olarak hepimiz hayatımızda bir şeylere sahip olmak için tercihler yaparız ve hayatimiz yaptığımız tercihlerin sonunda şekillenir" dedi.

Bugün yapılan tercih gelecek yaşantımızı etkilediğini belirten Getup Denizli Koordinatörü Zehra Altunbaş, "Bu gün doğru tercihler yaparsak gelecekte daha sağlıklı, daha mutlu, daha başarılı oluruz. Bir birey olarak doğru tercihleri yapabilmemiz için özellikle zihnimizin dikkat ve muhakeme becerileri gelişmiş olmalıdır. Son yıllarda, okul hayatındaki eğitim sistemi dikkatli, kolay karar verebilen, ayırt etme becerisi yüksek çocukların daha başarılı olmasına imkân tanıyacak hale geldi. Çocuklar okullarda sınav odaklı eğitim alırken, bazı çocuklar bu eğitimden üzerine düşeni çeşitli nedenlere bağlı olarak, alamamakta ve öğretmenleri, anne babaları ve kendilerince başarısız olmaktadır. Bu durum, onların özgüvenini yıkarak eğitimden uzaklaşmalarına ve gerek okul içerisinde gerekse evde davranış bozuklukları göstermelerine neden olmaktadır" şeklinde konuştu.

 

OKUL YAŞAMINDA BAŞARILI OLABİLMELERİ İÇİN ...

Okul yaşamında başarılı olabilmeleri için farklı düşünce geliştimeleri gerektiğini vurgulayan Altuntaş, "farklı düşünme becerisini geliştirmeliyiz. Hep aynı bakış açısıyla bakıp durağan kalınması sorunların çözülememesine sebep olur. Ancak dikkatli, muhakeme becerileri gelişmiş bir yaklaşımla sorunlara yaklaşılırsa başarılı olmak mümkündür. Kişiye özel eğitim prensibini benimseyen GETUP Gelişim Takip Uygulama Programı, dikkat, hafıza, muhakeme yapma, plan yapma ve karar verme yeteneğini geliştiren uygulamaları ile okul çağındaki çocukların eğitim hayatına destek olarak daha başarılı ve daha mutlu olmasına yardımcı olur. Çocuklarımızın GETUP Zihinsel Gelişim Egzersizlerini ve program içerisine entegre edilmiş akıl oyunlarını oynamasını sağlayarak ihtiyaç duyduğu başarı duygusunu yaşamasını ve bu vesileyle yüksek performansı yakalamasını sağlıyoruz"

Editör: TE Bilişim