Yaz tatilinde çocuklara sporu sevdiren Yaz Spor Okulları, Denizli’nin dört bir tarafında ve ilçelerde devam ediyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Haziran ayında açılışı yapılan kurslar çocukların yoğun ilgisi ve coşkusu ile devam ediyor. “Bu Yaz Mutlaka Spora Başlamalısın” sloganı ile başlayan yüzmeden basketbola, karateden atletizme pek çok farklı branşta faaliyetlerin devam ettiği kurslarda çocuklar, uzman antrenörler eşliğinde spor yaparak eğlenceli bir yaz dönemi geçiriyor.

Ücretsiz yaz spor okullarında deneyimli antrenörler eşliğinde spor yapan çocuklar, yüzme havuzlarına, futbol sahalarına ve spor salonlarına akın etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün açtığı yaz spor okullarında bu sene 19 ayrı branşta kurslar yer alıyor.

YÜZMEYE YOĞUN İLGİ VAR

En çok ilginin olduğu branşlardan biri olan yüzme kurslarında, ilk iki dönem geride kaldı. Atatürk Yüzme Havuzunun açık ve kapalı sularında hem serinleyen hem de yüzme öğrenen çocuklar oldukça keyifli zaman geçirdi. Her çocuğun küçük yaşta yüzme öğrenmesinin önemli olduğunu belirten yüzme antrenörleri; yeni başlayan gruplara su üzerinde kalabilme ve kısa mesafelerde yüzme eğitimi veriyor. Yoğun ilginin olduğu kurslarda kayıtların tam kapasiteye ulaştığı bildirildi.

“ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE ÖNEMLİ FAYDALAR SAĞLIYOR”

Çocuklarını Yaz Spor Okulları kurslarına getiren velilerin ortak görüşü; çocukların kurslara katılmaktan oldukça mutlu olduğu, arkadaşlarıyla kaliteli zaman geçirip, gelişimlerine önemli faydalar sağladığını gördüklerini ifade etmeleri oldu.

İBANOĞLU KURSLARI ZİYARET ETTİ

Yaz spor okullarına çok önem veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; önceki gün Gençlik Merkezi binasında tekvando, eskrim ve masa tenisi kurslarını gezdi. Antrenörlerden kurslar hakkında bilgiler alan İbanoğlu, kurslara katılan öğrencilerle sohbet etti. Çocukların neşeli bir ortamda eğlendiğini, eğitici ve öğretici programlarla spora olan ilgilerinin arttığını söyleyen İbanoğlu; sporun çocuklar için önemini bilen, çocuklarını kurslara gönderen ailelere de teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim