ÇOKAL DEVLET SPORCUSU OLDU MÜJDEYİ ÖZTÜRK VERDİ

TBMM de bugün kabul edilen yasa tekliflerinden biri uzun zamandır olması gereken bir ilki yaşattı. Tüm partilerin teklifi ile  Kırkpınar’da üç kez altın altın kemer kazanan pehlivanlar Devlet sporcusu unvanı aldı.

Tarihi Kırpınar’da Denizli’nin gururu olan Hüseyin Çokal bu yasa ile Devlet sporcusu unvanı almış oldu. Çokal’a bu sürpriz gelişmeyi İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk verdi.

Tüm partilerin ortak teklifi ile pehlivanlar artık “Devlet sporcusu” Unvanı alacak.Devlet Sporcusu unvanına Denizlili sporcu Hüseyin Çokal layık görüldü.TBMM’den partilerin ortak kararı ile pehlivanları sevindirecek karar çıktı.Partilerin ortak teklifi ile alınan kararla 23 başpehlivan Devlet Sporcusu unvanını elde edecek.Meclis’te kanun çalışması görüşülmesi yönünde ortak karar alındı.Denizli pehlivan Hüseyin Çokal Devlet sporcusu unvanına layık görüldü.İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Denizlilli Başpehlivan Hüseyin Çokal’ı telefon ile arayarak İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk bizzat müjdeyi verdi.

Editör: TE Bilişim